Üniversite hastanesinden atılan 6 taşeron işçi eylem yaptı

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde çalışırken işlerine son verilen 6 taşeron işçi, hastane önünde eylem yaptı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK Genel Sekreteri Arzu...

Google Haberlere Abone ol
Üniversite hastanesinden atılan 6 taşeron işçi eylem yaptı

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde çalışırken işlerine son verilen 6 taşeron işçi, hastane önünde eylem yaptı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da eylemcilere destek verdi.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Kocaeli Üniversitesi’nde 6 arkadaşlarının işten çıkarıldığını ifade etti. Çerkezoğlu, “Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nde arkadaşlarımız işten çıkartıldı. Bugün direnişin 14. günü. Biz burada, öncelikle şunu söylemek istiyorum. Devrimci Sağlık-İş Sendikası’nın genel başkanı olarak, diyorum ki, nasıl daha önce Okmeydanı’nda Koşuyolu’nda, Adana’da Balcalı’da, Hacettepe’de, Cerrahpaşa’da, hakkını aradığı için, bütünüyle haklı bir mücadele verdiği için işinden olan arkadaşlarımız, yürüttüğümüz direnişin, tüm dostlarımızın dayanışmasıyla, nasıl atıldıkları, kapının önüne koyuldukları o hastanenin bahçesinden, başı açık anlı dik bir şekilde girdiyse, bu 6 arkadaşımızda bu hastanede iş başı yapacak, bu hastanenin kapısından bu mücadeleyle, bu direnişle, bu kazanımla girecek.” dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise iş akitlerinin feshinin soysal cinayet olduğunu söyledi. Beko, şunları kaydetti: “Burada taşeronda çalışan zaten yeterli ücret alamayan bu arkadaşlarımın iş akitlerini feshetmek işlenmiş bir sosyal cinayettir. Bilim yuvalarında sosyal cinayet işlenemez. Bu feshi duyduğumuzda üzülüyoruz. Bunlar burada yaşanmamalı. Bu insanlarının buradan işten atmakla bu insanları ölüme terk ediyorsunuz. Bizim görevimiz bu insanları öldürmek değil yaşatmak. Yaşatmak için DİSK elinden gelen tüm mücadeleyi yapacaktır. Ben buradan bir çağrı yapıyorum. Hastaneye yetkileriyle görüşmek istiyorum ve randevu talep ediyorum. Bir masanın etrafından konuşalım iş barışını sağlayalım. Bu insanları işten atıyorsunuz olmaz böyle bir şey.” ‘Taşeron köleliktir yasaklansın’, ‘Taşeron cinayettir yasaklansın’, ‘Emeğimizi çaldırmayacağız’ dövizleri açtılar ve ‘Direne direne kazanacağız’ sloganı attı.

CİHAN

Yorumlar