Üniversite Dolmuşçuları Kooperatifi: Öğrenciler bizim misafirimizdir

Ardahan Üniversitesi’ne öğrenci taşıyan dolmuşçular, öğrencileri üzmedi. Ardahan’da dün akşam saatlerinde dolmuş ücretlerine yapılan zammı protesto etmek için toplanan öğrenciler, kampus alanından belediye binası yönünden tam 10...

Google Haberlere Abone ol
Üniversite Dolmuşçuları Kooperatifi: Öğrenciler bizim misafirimizdir

Ardahan Üniversitesi’ne öğrenci taşıyan dolmuşçular, öğrencileri üzmedi. Ardahan’da dün akşam saatlerinde dolmuş ücretlerine yapılan zammı protesto etmek için toplanan öğrenciler, kampus alanından belediye binası yönünden tam 10 kilometrelik yol kat etmişlerdi. Öğrenciler burada oturma eylemi gerçekleştirmiş ve de dolmuş ücretlerini tekrardan aynı fiyata geri çektirmişlerdi.

Bugün öğlen saatlerinde ise Sınırlı Sorumlu 5 nolu Çamlıçatak Taşıyıcı Üniversite Dolmuşçuları Kooperatifi bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını Kooperatifin Disiplin Kurulu Başkanı Kurban Akyüz yaptı. Akyüz, "Resmi raiş bedeli 1,5 tl olan dolmuş ücretimizi öğrencilerimizin mağdur olmaması için ve de Belediye Başkanımız Sayın Faruk Köksoy’un ricası üzerine sezon bitimine kadar 1 tl’den öğrenci taşıyacağız. Fiyatlarımız aynı kalacak. Öğrencilerimizi seviyoruz. Onların üzüleceği, mağdur olacağı bir iş yapmaktan çekiniyoruz. Nasıl ki Ardahan bizimse, öğrencilerimizde bizimdir. Onlar bizim misafirlerimiz. Bizlerde misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Kazanç olarak elimize az bir miktar kalsa da onları üzmeyeceğiz. Üniversite bahar dönemini bitirdiğinde bizlerde yaklaşık 3-4 ay işsiz kalacağız. Ama olsun.

Üniversite kış dönemine yeni başladığında üniversite dolmuşları şehir içine giremiyordu. Hatta öğrencilerimizi Kredi Yurtlar Kurumuna bile götüremiyorduk. İkinci öğretim okuyan kardeşlerimizi kaç defa kendi aracımızla kaç defa da ticari taksi tutarak yurtlarına teslim ettik. Ardahan bizim ailemiz, öğrencilerimizde bu ailenin birer fertleridir. Belediye Başkanımız da bizleri aradı; öğrencilerimizi üzmeyelim onlar hepimizin kardeşleridir. Onlar yarının umudu, gençlerimizdir. Geleceğimizi üzmeyelim, sahip çıkalım dedi. Bizler başkanımızın sözünü kıramadık hem de yarının umutları olan gençleri üzmemek adına yasal olan hakkımızı sezon bitime kadar uygulamaya koymadık." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar