Üniversite adayları, sosyal bilimler sorularını kolay buldu

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) sona erdi. Sınavdan çıkan öğrenciler, soruların geçen yıla göre daha kolay olduğunu söyledi. Türkiye'de il merkezleri ile Lefkoşa'da...

Google Haberlere Abone ol
Üniversite adayları, sosyal bilimler sorularını kolay buldu

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) sona erdi. Sınavdan çıkan öğrenciler, soruların geçen yıla göre daha kolay olduğunu söyledi.

Türkiye'de il merkezleri ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava, 432 bin 97 aday katıldı. Tek oturum olarak uygulanan sınav, 135 dakika sürdü. Sınava giren öğrenciler arasında bir yıl boyuca çalışanlar da vardı, hiç çalışmadan gelenler de. İstanbul Üniversite'sinde sınava giren öğrencilerden Soner Bulut, “Tarih kolaydı ama coğrafya biraz zor gibiydi. Geçen yıl da sınava girdim. Kesinlikle geçen yıl daha zordu. Üniversitedeyim ama denemek için sınava girdim.” dedi.

Sınava çok fazla hazırlanmadığını ifade eden Tolga Dönmez, ise “Fena geçmedi. En çok felsefe zordu. Sınava hazırlanmadım ama sorular fena değildi. Dil, matematik ve edebiyat sınavlarına da gireceğim.” diye konuştu.

Mezun olduğunu belirten Nalan Barış da, tarih testinde odaklanma sıkıntısı çektiğini ancak genel itibariyle sözel bakımdan geçen yıla göre soruların kolay olduğunu söyledi.

CİHAN

Yorumlar