UNİCEF, Berkin Elvan İçin Açıklama Yaptı

UNICEF Türkiye Ofisi, Berkin Elvan’ın vefatı nedeniyle duyulan üzüntüyü paylaşırken, Elvan ailesi ve arkadaşlarına taziye dilekleri sundu.

Google Haberlere Abone ol
UNİCEF, Berkin Elvan İçin Açıklama Yaptı

Açıklamada çocukların yaşam hakkının korunmasının devletin sorumluluğunda olduğu vurgusu yapıldı.

    Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Ofisi, Berkin Elvan’ın vefatı nedeniyle Çocukların Yaşam ve Her Tür Şiddetten Korunma hakkına ilişkin basın açıklamasında bulundu. ‘‘UNICEF Türkiye Ofisi, Berkin Elvan’ın vefatı nedeniyle duyulan büyük üzüntüyü paylaşırken, merhumun ailesi ve arkadaşlarına en derin taziye dileklerini sunar.’’ denilen açıklamada, UNICEF’in Türkiye’de yaşanan önlenebilir çocuk ölümlerini büyük bir üzüntüyle gözlemlediği ifade edilirken, her çocuğun vazgeçilmez olan yaşam hakkının korunması ve teşvik edilmesi devletlerin sorumluluğu altında olduğu vurgusu yapıldı.

    UNİCEF Türkiye Ofisi’nin yaptığı basın açıklamasından satır başları şu şekilde: ‘‘Devletler bu sorumluluğu çocuğa yönelen her türlü şiddete müdahale ederek, bu şiddetin sorumlusu olan kişileri tespit ederek ve çocukların tehdit ya da risk altında olduğu her durumda üzerlerine düşen doğrudan veya dolaylı tüm görevleri eksiksiz bir biçimde uygulayarak yerine getirmelidir.

    Bu çerçevede UNICEF, aşırı şiddet kullanımı ve önlenebilir çocuk ölümleri vakalarına ilişkin olarak hem ulusal hem de uluslararası insan hakları mekanizmalarınca verilmiş ve verilecek olan kararların, Türkiye’de çocuklar için barış, koruma ve adalet kültürünün güçlenmesine katkıda bulunacağını en samimi duygularla ümit etmektedir.

    UNICEF, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin Ulusal Çocuğa Karşı Şiddet Stratejisi’nin hazırlanması yönündeki çalışmalarını da önemsemektedir. Buna ek olarak görev ve yetkileri çerçevesinde, başta kamu kurumlarında uzmanlaşmanın ve etkili eşgüdümün sağlanması olmak üzere, bu alandaki tüm çabaları sivil toplumla da işbirliği içerisinde desteklemeye devam edecektir.’’

Yorumlar