Ungan: Vakıflar, Allah rızasını kazanmak için yapılan karşılıksız bir hizmettir

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Haftası kapsamında Erzurum Lisesi Kültür Salonu'nda “Vakıf ve İktisat “ adlı bir etkinliğe imza attı. Vakıfların, insanların bir takım ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kurulduğunu hatırlatan...

Google Haberlere Abone ol
Ungan: Vakıflar, Allah rızasını kazanmak için yapılan karşılıksız bir hizmettir

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Haftası kapsamında Erzurum Lisesi Kültür Salonu'nda “Vakıf ve İktisat “ adlı bir etkinliğe imza attı. Vakıfların, insanların bir takım ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kurulduğunu hatırlatan Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan, "Vakıf, yalnızca Allah Rızasını kazanmak için yapılan karşılıksız bir eylemdir." dedi.

Vakıfların, insanların bir takım ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kurulup, varlığını da bu minval üzere devam ettirdiğini aktaran Ungan, şunları kaydetti: "Vakfın hizmet alanı insan ihtiyaçları kadar geniş ve o oranda kapsamlıdır. Vakıflar bu özelliklerinden dolayı toplumun toplumsal dinamiklerini kollayan ve gözetleyen bu anlayıştan güç alarak insanlara madden ve manen yardımcı olmayı amaçlayan ve insanlar arasında kaynaşma-yardımlaşma duygularını hep canlı ve üst seviyede tutan bir anlayışa sahiptir, işte bunun içindir ki, Vakıflar Toplumun vazgeçilmez kurumlarındandır. Vakıf; yalnızca Allah Rızasını kazanmak için yapılan karşılıksız bir eylemdir. İnsanlığın ortak aklının ete-kemiğe bürünmüş halini teşkil eden vakıf ve vakfetme düşüncesinin tezahürünü 'Vermek, başkasının hazzını, kendinden üstün tutmaktır' sözü gayet güzel özetlemektedir. Bölge müdürlüğümüzce bin 80 ilk ve orta öğretim öğrencimize 250 üniversite öğrencimize eğitim yardımı, bin 296 aile ye kuru gıda yardımı, 300 yetim ve engelliye muhtaç aylığı verilmektedir."

Vakıf sevgisinin önemine de değinen Ungan eski eserlere sahip çıkma vurgusu yaptı. Ungan, "Vakıflar izahatını yapmış olduğumuz icraatlarımızla bu yılın temasına uygun ekonomik ve sosyal adaleti sağlayıcı katkılar da bulunulmuştur. Yüce milletimiz, kendisine hizmet eden, yurdumuzun kalkınmasına katkıda bulunan, İnsanlığa ışık tutan, büyük insanlar yetiştiren vakıf kurucularını gönlünde yaşatmakta ve yaşatmaya devam edecektir. Vakıf haftası vesile ile yurdumuzun tapusu niteliğindeki vakıf abide eski eserlerin korunması gelecek nesillere aktarılması, vakıf bilincinin tüm insanlığa aşılanması konusunda vakıflara gönül veren, vakıf sevgisini içinde taşıyan sizlerden mevcut gayretlerinizi artırarak sürdürmeniz en samimi isteğimizdir. Vakıflar haftasının kutlanmasında emeği geçen herkese ve siz değerli misafirlerimize teşekkür eder, Vakıf Haftasının ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını vakfet, yaşat, yaşa temennisiyle." şeklinde konuştu.

Program, okullar arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül töreni ile sona buldu.

CİHAN

Yorumlar