Ünal Tanık: Suçüstü yapılanlar, bu olayı örtbas etmek için karşı atağa geçtiler

Sahur operasyonuyla gözaltına alındıktan sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen polislerin adliye önünde iftar yapan yakınlarına destek sürüyor. Eşiyle birlikte adliye önüne gelen Rota Haber Genel Yönetmeni Ünal Tanık,...

Google Haberlere Abone ol
Ünal Tanık: Suçüstü yapılanlar, bu olayı örtbas etmek için karşı atağa geçtiler

Sahur operasyonuyla gözaltına alındıktan sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen polislerin adliye önünde iftar yapan yakınlarına destek sürüyor. Eşiyle birlikte adliye önüne gelen Rota Haber Genel Yönetmeni Ünal Tanık, polis yakınlarıyla iftar açtı.

Ailelerle görüşen Tanık, Türkiye 17 Aralık'ta bir hırsızlık olayını yaşadığını belirterek, hırsızlık olayını yapanlara suçüstü yapıldığını söyledi. Tanık; "Suçüstü yapılanlar, bu olayı örtbas etmek için karşı atağa geçtiler. Operasyonları yapanları suçlu ilan etmeye çalıştılar ve bu insanları gözaltına aldılar." diye konuştu.

"İÇERİ ALINANLAR BU ÜLKENİN YETİŞTİRDİĞİ KAHRAMANLAR"

Gözaltına alınanların bu ülkenin yetiştirdiği kahramanlar olduğunu ve bunu hiç kimsenin unutmaması gerektiğini söyleyen Tanık; "Türkiye bir takım şeyleri rahat yaşıyorsa, huzur içerisinde yaşıyorsa, bu kahramanlar yüzünden yaşadı." dedi.

Şubat ayında Alanya'da katıldığı bir konferanstan İstanbul'a dönerken yayına oturan narkotikçi ile yaptığı sohbeti aktaran Tanık, "Neler olduğunu, nasıl yaptıklarını anlattı ve İstanbul'un Türkiye'nin önümüzdeki dönemde ne risklerle karşı karşıya bulunduğunu paylaşmıştı. Söylediği şuydu, biz son derece iyi bir yapılanma kurduk neyin nereye nasıl vardığını çok iyi biliyoruz ve bunları yakalıyoruz. Göreceksiniz 1 yıla kalmadan İstanbul'da Anadolu'da insanlar sokakta yürürken uyuşturucudan ölecek demişlerdi. Sokaklarda yaşayacaksınız bu uyuşturucudan ölümlere demişlerdi. 1 yıla da kalmadı. Daha 6 ay içerisinde bu manzaraları yaşamaya başladık maalesef." dedi.

Tanık, operasyonun devam edip etmeyeceğine yönelik soruya, "Bunlarla ilgili bir takım şeyler ortaya koyacaklar. Hazırlanmış haberler var. MİT'in belli yerlerin şunların bunların muhtemelen hazırladığı haberler önümüzdeki günlerde servis edilecek malum medya üzerinden. Dediğiniz şeyler için de hazırlanan, sivil toplum kuruluşlarının önderleriyle ilgili biz basın mensuplarıyla ilgili pek çok haber ve isimler muhtemelen gözaltına alınacak. Bunların bir kısmı hazırlanan haberlere kılıf uydurmak üzere bir kısmı da korkutmak üzere sindirmek üzere gözaltına alınacak. Ne yapılacağı, ne kadar alınacağı, ne kadar tutulabileceğini de hepimiz göreceğiz." cevabını verdi.

"AİLELER DİMDİK DURUYOR"

Eşiyle birlikte adliyeye geldiklerini, gözaltındaki polis yakınlarıyla sohbet etmeye başladıktan sonra birbirlerine karşılıklı sorular yönelttiklerini ve akan zamanla iftar vaktinin geldiğini ifade eden Tanık, ailelerle ilgili izlenimleri hakkında şunları söyledi: "Aileler dimdik duruyor. O anneler, o narin eşler dimdik duruyor. Hiçbirisini korkutamamışlar. Korkutamayacaklar da. İçeridekilerini de zaten korkutmaları mümkün değildi. Anneleri veya eşleri, çocukları korkutabilirlerdi onları bile korkutamamışlar. Hiç merak etmesinler." CİHAN

Yorumlar