Umut Oran: İçişleri Bakanı yok hükmündedir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Meclis dışından görevlendirilen İçişleri Bakanının yemin etmediği için yok hükmünde sayılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Umut Oran: İçişleri Bakanı yok hükmündedir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Meclis dışından görevlendirilen İçişleri Bakanının yemin etmediği için yok hükmünde sayılacağını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP Parti Meclisi Üyesi Nazik Işık partilerinin Bolu il örgütü tarafından hazırlanan aday tanıtım toplantısına katıldı. Parti binasında gerçekleştirilen basın toplantısına katılan Oran ve Işık'a CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Bolu Belediye başkan adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu ile çok sayıda partili eşlik etti.

Burada açıklamalarda bulunan Oran, Türkiye Cumhuriyetinin 90 yıllık tarihinde daha evvel böyle bir olay yaşanmadığını belirterek, "Korkunç bir başıboşluk var. Çok tehlikeli bir noktada Türkiye. İktidar partisi bir algı yarattı ve bu algı yanılttı. Bu gün gerçekler hepimizi acıtıyor. Yürütmenin başında ki bu kişi hukukun üstünlüğünü hiçe sayıyor ve üstünlerin hukukunu kuruyor. Hukukun üstünlüğünü tekrar kuracağız. Anayasaya aykırı olan adli kolluk yönetmeliği ile hükümet yargının yetkilerini yok ediyor. Hukukun kontrolü sanki bir kişinin iki dudağı arasında. Erdoğan dün açık açık yargıyı tehdit etti. HSYK’unu tehdit etti. Savcıyı hedef tahtasına oturttu. Erdoğan ve yakınları her hangi bir suç işlese bir kişinin canına kast etse baktığınız zaman üstünlerin hukukunda onlara kimse dokunamıyor. Her yolsuzluğun başında Erdoğan var. Helal para ayakkabı kutusunda saklanır mı? İşte Türkiye bunları da gördü. İktidar ve mensupları banka yöneticilerinin evlerinde ayakkabı kutularında para sakladılar. Her kutuda Erdoğan var. Matruşka bebek gibi her kutunun içinden o çıkıyor. Yargı kilit, yürütme devre dışı olmuş. Bundan rahatsızız. Genel Kurul ayın yedisine kadar toplanamıyor. Genel kurulun toplanması lazım. Genel Kurul toplanıp Erdoğan ile ilgili gensoru hazırlanıp ve yolsuzlukları araştırma komisyonlarının toplanıp bu yolsuzlukları araştırması lazım. Erdoğan TBMM’den kabine bile kuramıyor. Hükümet kabinesinin içinde İçişleri Bakanı Milletvekili bile değil. Ne yazık ki bu bakan yok hükmünde. Çünkü yemin etmemiştir. Görevi yok hükmündedir.” dedi.

'CUMHURBAŞKANI SEYİRCİ OLAMAZ'

Cumhurbaşkanı ne iş yapar? sorusunu soran Umut Oran sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Ne yemini etti? Halk Cumhurbaşkanı var tribünde oturup olaylara seyirci kalsın diye mi saygı gösteriyor? Eğer bir kriz varsa normal şartlarda Cumhurbaşkanı Anayasa'nın 104. Maddesi gereği yeminine ve tarafsızlığına sadık kalarak delillerin karartılmasını engeller.”

BAŞBAKAN’IN BOYKOT ÇAĞRISI

Başbakan’ın dedikleri ile söylediklerinin dikkate alınmaması gerektiğini belirten Oran, “Başbakanın akıl sağlığından endişe ediyorum. Bu endişem bizzat kendisinin sağlığı ile ilgili değil. Ülkenin sağlığı açısından da endişe duyuyorum. Başbakan her açıklamasında suç işliyor. Kanuna aykırı davranıyor. Kirli bir siyasetin aktörü olmuş durumda. Dershaneler ile ve diğer bütün konularla ilgili söyledikleri demokrasilerle yönetilen bir ülkede asla görülmeyen ve kabul edilmeyecek şeyler. Temiz siyaset adına istifa etmesi lazım” ifadelerini kaydetti.

Toplantının ardından Oran ve beraberindekiler Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. CİHAN

Yorumlar