Umut Oran: Efkan Ala müsteşarken böyleyse, şimdi vay halimize

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, 17 Aralık büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile yaptığı ileri sürülen bir telefon görüşmesini dinletti.

Google Haberlere Abone ol
Umut Oran: Efkan Ala müsteşarken böyleyse, şimdi vay halimize

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, 17 Aralık büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile yaptığı ileri sürülen bir telefon görüşmesini dinletti. Oran, “İçişleri Bakanı müsteşarken böyleyse bugün vay halimize. Bir içişleri bakanı bu kadar hukuksuzluk yapıyorsa, bu kadar kanunsuzluk yapıyorsa, bürokratın, savcının yerini değiştiriyorsa vay halimize.” dedi.

Oran, partisinin Adana il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu arasında geçtiği ileri sürülen bir ses kaydını partililerle gazetecilere dinletti. Ala’nın, gece saat 02.00 sıralarında Vali Mutlu’yu aradığını anlatan Oran, şunları kaydetti:

“Dün yine bir ses kaydı ortaya çıktı. Sonu önergesi verdik. Ortada çok ciddi iddialar var. Bu iddialarla ilgili açıklama yapmaları gerekir. Bu kanunsuz emirleri verdin mi vermedin mi diye soruyoruz. Sokaktaki vatandaş bize soruyor. Ses kayıtları var, bunlar doğru mu değil mi diye soruyor. Yolsuzluk yaptılarsa, rüşvet aldılarsa bunu sormak sizin göreviniz diyorlar. İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın talimatları var. Burası bir hukuk devleti İçişleri Bakanı. İçişleri Bakanı, müsteşarken böyleyse bugün vay halimize. Bir içişleri bakanı bu kadar hukuksuzluk yapıyorsa, bu kadar kanunsuzluk yapıyorsa, bürokratın, savcının yerini değiştiriyorsa vay halimize.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, bu iddialarla ilgili açıklama yapması gerektiğine dikkat çekerek, “Bunların gerçek olmadığını söylemesi ve bunları yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunması gerekir. Bunlar gerçekse de biran önce istifa etmesi gerekir. İçişleri Bakanı bugün, bakanların, başbakanın çocuklarını korumakla mı görevli, yoksa bu vatanın evlatlarının geleceğini daha iyi hale getirmekle mi görevli.” diye sordu.

Oran, İçişleri Bakanı'nın, konuşmasında, “Biz MİT'te olduğu gibi gerekirse yasa çıkarırız” dediğini aktararak şöyle devam etti: “Yani hukuksuzluğu yap. Başbakan'a karşı, bakanlara karşı, onların yaptığını örtbas etmeyenleri sür, onları görevden al, 'Gerekli yasaları biz çıkarırız' de. Burası Türkiye Cumhuriyeti devleti mi, bir hukuk devleti mi, guguk devleti mi, muz cumhuriyeti mi? Böyle bir şey kabul edilemez. İşte biz şu anda bu hükümetle seçime gidiyoruz. 9 ay boyunca Berkin Elvan'ı bir kez bile aramadı. Ama gecenin saat 2'sinde 5 bin polis görevinden alındı.”



CİHAN

Yorumlar