Umut Derneği'nden öğrenciler yararına kermes

Yozgat’ta kurulduğu günden bu yana 'umutsuzların umudu' sloganıyla faaliyetini sürdüren Umut Derneği, üniversitede eğitim gören kız öğrenciler yararına kermes düzenledi.        Emniyet Caddesi'nde düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Umut Derneği'nden öğrenciler yararına kermes

Yozgat’ta kurulduğu günden bu yana 'umutsuzların umudu' sloganıyla faaliyetini sürdüren Umut Derneği, üniversitede eğitim gören kız öğrenciler yararına kermes düzenledi.

    

    Emniyet Caddesi'nde düzenlenen kermesin açılışına Umut Derneği Başkanı Leyla Kamanlı, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dernek Başkanı Leyla Kamanlı, yaptığı açıklamada her yıl olduğu gibi bu yılda üniversitede eğitim gören kız öğrenciler yararına kermes düzenlediklerini, kermesten elde edilen gelirin tamamının öğrencilere burs olarak verileceğini söyledi.

    Kermeste ev hanımlarının hazırladığı el işi eserlerin yanı sıra gıda ürünlerinin de satışlarının yapıldığını ifade eden Kamanlı, kermeste yer alan ürünlerin dernek üyeleri ve gönüllü ev hanımları tarafından hazırlandığını kaydetti.

    Kermesten elde edilecek gelirin maddi durumu zayıf olan üniversitede okuyan kız öğrencilere burs olarak verileceğini ifade eden Kamanlı, "Her yıl düzenlediğimiz kermesimizle öğrencilerimize elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kamu yararına hizmet veren bir derneğiz. Buradan elde ettiğimiz geliri ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin eğitim ihtiyaçlarının giderilmesi için harcayacağız." dedi.

    Bu tür faaliyette bulunan derneklerin eğitime çok büyük katkılar sağladığını söyleyen Kamanlı, "Ev hanımlarımız, el emeği göz nuru ürünlerini bu etkinliğe bağışlayarak ihtiyaç sahibi öğrencilerin geleceğine bu yönde katkı sağlıyorlar. Yozgatlı ev hanımlarımızın günlerdir hazırladığı el emeği göz nuru tatlı, börek pasta çeşitleri, döner çeşitleri ve gözlemelerin yanı sıra, el işi ve hediyelik eşyaları burada satıp maddi durumu zayıf olan, özellikle de üniversitede okuyan kız öğrencilerimize veriyoruz. Ülkemizin daha ileri seviyeye gelebilmesi için eğitimli insan sayısının artması kaçınılmazdır. Her şeyin başı eğitimden geçiyor. Biz de bu kapsamda eğitime bu yönde katkı sağlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

    

    Kamanlı, kermesin bir hafta açık olacağını belirterek tüm Yozgat halkını davet etti. CİHAN

Yorumlar