Ümraniye'de yolsuzluk protestosu

Ümraniye Meydanı’nda toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, ayakkabı kutularıyla yolsuzlukları protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Ümraniye'de yolsuzluk protestosu

Ümraniye Meydanı’nda toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, ayakkabı kutularıyla yolsuzlukları protesto etti. Eylemcilerden biri, ayakkabı kutusundan maydanoz ve salatalık çıkardı.

2B Halk Platformu Doğrudan Demokrasi Hareketi ve Temiz Siyaset Platformu üyesi olan yaklaşık 50 kişi, ayakkabı kutularıyla eylem yaptı. Ümraniye Meydanı’nda bir araya gelen grup, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda hükümetin tavrını eleştirdi. ‘Hükümet istifa’ şeklinde slogan atan grup, ellerinde ‘Kızlı erkekli değil, babalı oğullu’, ‘Biz çocuklarımıza haram yedirmeyiz’ ‘Halkın parasını yedirtmeyiz’, ‘Dikkat TOKİ geliyor’ yazılı dövizler taşıdı. Grup içerisinde bulunan vatandaşın ayakkabı kutusunda maydanoz ve salatalık taşıması ise dikkat çekti. Vatandaş, “Sadece bunları yiyebiliyorum, et yiyemiyorum. İnek gibi oldum.” dedi.

Grup adına açıklama yapan Temiz Siyaset Platformu Başkanı Dr. Mehmet Özkaya, “Bugün burada bir araya geldik çünkü tarihin en büyük yolsuzluk operasyonu yapılmakta ve süreç engellenmeye çalışılmaktadır. Utanmadan hala görevde olan İç İşleri Bakanı operasyonu yapan emniyet müdürlerini görevden almakta ve soruşturmaya müdahale etmektedir. Dibine kadar yolsuzluğa batmış bir hükümet ne kadar meşru olabilir. Bizlere her fırsatta ‘kul hakkı’ diye nara atan hükümet kul hakkını gasp etmiştir. Yolsuzluğu savunan, yolsuzluk dosyalarını kapatmaya çalışan bir Başbakanın Türkiye’ye verebileceği hiçbir şey yoktur.” ifadelerini kullandı.

Grup, açıklamaların ardından olaysız şekilde dağıldı.
CİHAN

Yorumlar