Ümraniye Belediyesi önünde eylem

Ümraniye Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, tapulu arazilerinin 2B kapsamın olmadığını ancak bu kapsama alınıp arazilerinin kendilerine satılmaya çalışıldığı iddiasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ümraniye Belediyesi önünde eylem

Ümraniye Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, tapulu arazilerinin 2B kapsamın olmadığını ancak bu kapsama alınıp arazilerinin kendilerine satılmaya çalışıldığı iddiasında bulundu.

Ümraniye'ye deki Belediye binası önünde toplanan Cemil Meriç Mahallesi sakinleri, 2B Yasası kapsamında kendilerine ücretsiz verilmesi gereken arazilerinin belli bir ücret karşılığında tekrar satılmak istendiğini iddia etti.

Grup adına konuşan Samiye Ötker, kök tapularının kendilerine 1958 senesinde Üsküdar Tapu Dairesi tarafından gazete ilanıyla satıldığını şimdi ise tapulu arazilere kimisinin ev yaptığını ve oturduklarını söyledi. Ötker, "Evlerin kimisini kendimiz yaptık, kimisinin de annesinden babasından kaldı. İnşaat ruhsatlarımız var ve oturuyoruz. Senelerdir de diken üzerinde oturuyoruz ama. 85 yılında tapulu yerlerimizi hazine üzerine tescil etti. Ondan sonra mahkemelere verdik kazandık. Bu sefer de Yargıtay'da bozdu. Senelerdir bekliyoruz. Bu hep siyasiler başa gelirken tapulu yerlerin bedelsiz verileceğiyle ilgili sözler verdiler. En son 2012'de 2B Yasası'nda bu tür tapulu yerlerin sahiplerine, tapusu olan sahiplerine bedelsiz verileceğine yönelik yasa var. Ve bekliyoruz iade dilekçelerimizi verdik. Tapularımızın bize iadesini bekliyoruz iki senedir. Gele gele 1,5-2 aydır herkese Milli Emlak'tan dilekçeler yazılar, tebligatlar geldi. Bu tebligatlar nedir diye gittiğimizde Milli Emlak bize fahiş fiyatlarla bedel biçilmiş metre karesini siz alıyorsanız yerinizi yüzde elli indirimle size veriyoruz. Siz almıyorsanız geriye dönük sizden faiziyle alacağız ve yerinizi de başkasına satacağız' dinildi." şeklinde konuştu.

Belediyeye geçen hafta bir kaç kişiyle geldiklerini ve tapularını bıraktıklarını söyleyen Ötker,
"Dilekçelerimiz bıraktık, inşaat ruhsatlarımızı bıraktık, sorunumuzu anlattık. Ve ilgilenileceğine dair söz aldık. Bugün de geldik. Uğraştıklarını, ilgilendikleri ve gelişmeleri haber vereceklerini söylediler. Çarşamba günü defterdarlıkla görüşmelerimizin olacağının ondan sonra bilgi vereceklerini söyledi." dedi.

Mahalle sakinlerinden Sevgi Kayabaşı ise tapulu arazilerinin kendilerine tekrar parayla satmaya çalıştığını söyledi. Kayabaşı, "Bunu bize Türkiye Cumhuriyeti verdi. Babalarımızdan kaldı, babalarımızın ömrü yetmedi. Şimdi bizim de ömrümüz yetmiyor yani. Bizim çocuklarımıza da tekrardan satacak devlet bunu. Biz diyoruz ki parasız, şeysiz satsın. Her hükümet değiştiğinde bizden para istiyorlar." ifadelerini kullandı. Sinan Satıh ise, "Belediye buradayken Cağaloğ'luna gidiyoruz, Cağaloğlu bizi kaideye almıyor. Elimdeki tebligatı gönderiyorsun git diyor tebligatın gelmiş diyor. ben nereye başvuracağım. Zamanı geçiyor. Süre veriyor sana o süre içerisinde tekrardan iade dilekçesi vereceksin diyor. Ama bulunmazsan tekrar 6 ay içerisinde yine doğrudan satış başvurusunda bulunman gerekiyor diyor sana. Ben de oradan satış başvurusunda nasıl bulunacağım. Bir dünya bedel belirlemiş burada. Kim ödeyecek buradan. Hiç kimse ödeyemez buradan." dedi.

BELEDİYE, MAHALLELİYE BİLGİ VERECEK

Ümraniye Belediyesi'nin, çalışmalarının sürdüğü çarşamba günü Defterdarlık'la bir görüşme yapılacağını ve perşembe günü de mahalle sakinlerine bilgi verileceği ifade edildi. CİHAN

Yorumlar