Ümran bebek halen hiçbir şeyin farkında değildi

Günlerdir tüm dikkatleri üzerine çeken Halep'li Ümran'ın fotoğrafını yayınlayan muhabir o anları anlattı

Google Haberlere Abone ol
Ümran bebek halen hiçbir şeyin farkında değildi
Halep’te önceki gün hava saldırısında yıkılan evin enkazından çıkarılıp ambulansa konulurken görüntüleri çekilen Ümran bebeğin hikayesi dünyada büyük yankı uyandırdı. Ümran bebeğin görüntüsünü çeken Suriyeli muhabir Sarut o anları anlattı.

Halep’ten savaş uçaklarının kendilerine yakın bir bölgeyi bombaladığını söyleyen Sarut, “Saat gecenin 02.00’siydi. Çocuklar ve anneleri uykudaydı. Hiçbir yere hareket edemeyecekleri halde Ümran ve ailesinin evi bombalandı” dedi.

ANNESİNE KAVUŞTU

Saldırının Ümran bebeği uykuda yakaladığını ve enkazdan çıkarıldığında hâlâ ne olduğunu anlayamadan uyku sersemi bir şekilde etrafında olanları algılamaya çalıştığını dile getiren Sarut, Ümran enkazdan çıkarılır çıkarılmaz ambulansta bir sedyeye oturtuldu. Onu gördüğümde yaşadığı bütün acıları ben de hissettim. O henüz hiçbir şeyin farkında değildi, hissetmiyordu. Uyku sersemliğiyle gözünü ovmak için elini yüzüne götürdü. Başının kanayan sol tarafına elini attı. Kanı gördü. Uyku sersemliğinden kurtuldu ama kanı görmesiyle şoka girdi ve annesinin yaralı halini görene kadar ne tek kelime konuştu ne de tek damla gözyaşı döktü” diye konuştu. 
 

Yorumlar