UMEM Beceri’10 Projesi’nde yeni dönem

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi...

Google Haberlere Abone ol
UMEM Beceri’10 Projesi’nde yeni dönem

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle uygulanan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10 projesinin kapsamı genişletildiğini söyledi. Murzioğlu, hazırlanan yeni protokolle tüm meslek liselerinde mesleki eğitim kurslarının açılabileceğini belirterek, “Tüm şahıs firmaları ve bir çalışanı olan şirketler de UMEM Beceri' 10 Projesinden eleman temin edebilecekler. Bu yeni protokol kapsamında özel sektörün ve sanayinin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması yönünde önemli bir adım atılmış oldu.” dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle uygulanan ve kamu-özel sektör-üniversite işbirliğinin en güzel ve somut örneklerinden biri olan UMEM Beceri’10 projesinin yenilenerek, kapsamının genişletildiğini söyledi. Samsun’un da dahil olduğu proje kapsamında 2011-2013 yılları arasında sanayi, hizmet ve tarım sektörlerinde Türkiye genelinde 6 bine yakın kurs açılırken, bu kurslardan mezun olan binlerce kişinin istihdam edildiğini belirten Murzioğlu, “İşgücü piyasasının ihtiyaçları ve illerde yer alan kurs yönetimlerinden alınan görüşler doğrultusunda mevcut protokol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirilen Protokol ve Ödül Töreni ile yenilenerek, kamuoyuna açıklanmıştır. Artık tüm meslek liselerinde kurs açılabilecek. Yenilenen protokolle Türkiye’nin tamamında bulunan meslek liselerinde, sanayi, hizmet, tarım ve sigortacılık sektörlerinde mesleki eğitim kursları açılabilecektir.” bilgisini verdi.

"TEK ÇALIŞANI OLAN ŞİRKETLERDE PROJEDEN FAYDALANACAK"

Yeni protokol çerçevesinde firmaların talep ettiği alanlarda her ilde ve ilçede iş ve meslek edindirme kursları açılabileceğine dikkati çeken Başkan Murzioğlu, “Yeni kurs merkezleri proje kapsamına alındı. Yapılan değişiklikle birlikte Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) bulunan özel meslek liseleri, üniversiteler ve TOBB ile oda/borsalar tarafından kurulan eğitim merkezlerinde kurs açılabilecektir. Yeni protokolle tüm şahıs firmaları ve 1 çalışanı olan şirketler de UMEM Beceri’10 projesinden eleman temin edebilecektir. Getirilen bu yenilikle, Türkiye’deki şirketlerin yüzde 35’ini oluşturan 1 çalışanı olan firmalar da proje avantajlarından yararlanabilecektir. Ayrıca isteyen firmalar, İŞKUR kayıtlarında bulunan kişileri direkt istihdam edebilecektir. Bunun için firmaların yapması gereken tek şey üye oldukları oda/borsaya başvurmaktır.” diye konuştu.

"TEŞVİKLER 81 İLDE GEÇERLİ OLACAK"

Proje kapsamında firmalar 4,5 yıla varan istihdam teşviklerinden faydalandığını hatırlatan Murzioğlu, “18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmalar için 4,5 yıla varan, 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmalar için 3,5 yıla varan süreyle “Sigorta Primi İşveren Payı” ödemeleri kamu kaynaklarından karşılanacaktır. Firmaların yararlanacakları istihdam teşvikleri belirli illerde değil, 81 ilin tamamında geçerli olacaktır. UMEM Beceri 10 Projesi kurslarına katılan kursiyerler teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 25 TL alacak, kursiyerlere kurs süresince “Genel Sağlık Sigortası” yaptırılacaktır. Detaylı bilgi almak ve ihtiyaç duyduğunuz elemanı talep etmek için www.beceri10.org.tr ve www.umem.org.tr adreslerinden ve 7/24 UMEM Beceri’10 Çağrı Merkezi 444 86 36’dan iletişime geçebilirsiniz veya Odamıza başvuru yapabilirler.” ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar