Uluslararası Mülteciler Günü’nde kaçak göçmenler unutulmadı

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 2000 yılında ilan edilen 18 Aralık Uluslararası Mülteciler Günü’nde Edirne’deki kaçak göçmenler unutulmadı.

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Mülteciler Günü’nde kaçak göçmenler unutulmadı

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 2000 yılında ilan edilen 18 Aralık Uluslararası Mülteciler Günü’nde Edirne’deki kaçak göçmenler unutulmadı.

Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üye Yunanistan ve Bulgaristan’a komşu ili Edirne, kaçak göçmenlerin geçiş güzergahı üzerinde yer alıyor. Yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan kaçaklardan karayolunu kullananlar, bu güzergahı takip ediyor. Sınır bölgesine gelen binlerce kişi polis, asker ve gümrük muhafaza ekipleri tarafından yakalanıyor. Yakalanan kaçaklar ise sınır dışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne bağlı Geri Gönderme Merkezi’ne getiriliyor. İşlemleri tamamlanan kaçaklar, merkezde bir süre kaldıktan sonra ülkelerine geri gönderiliyor.
Geri Gönderme Merkezi’nde şu anda değişik ülkelere mensup 320 kaçak göçmen yaşıyor.
Kaçakların arasında çok sayıda kadın ve çocuk da yer alıyor. Uluslararası Mülteciler Günü’nde Edirne’deki kaçak göçmenler unutulmadı.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve mesai arkadaşları, barınmaevine ziyaret gerçekleştirdi. Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan’ın da hazır bulunduğu ziyarette kaçak göçmen kadın ve çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Düzensiz göçün dünyanın bir sorunu olduğunu belirten İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün burada kalan misafirlere yaptığı nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

İki kurumun yaptığı işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ceylan, "Dünya’daki bir takım gelişmelerden dolayı bu hareketlilik yaşanıyor. İnsan oldukları için biz bunları kabul ediyoruz. En iyi şekilde misafir etmeye çalışıyoruz burada." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ise 2000 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 18 Aralık tarihinin Uluslar arası Göçmenler Günü ilan edildiğini hatırlattı. Düzensiz göçmenler, mültecilerle ilgili sorunlara dikkat çekmek amacıyla bu günün ilan edildiğini ifade eden Özcan, 2012-2013 yılı verilerine 232 milyon mülteci durumuna düştüğünü kaydetti.

Dünyada eşine az rastlanır geri gönderme merkezi Edirne’de bulunduğunu anlatan Özcan, bu yerin insana değer veren koşullarda hizmet verdiğini belirtti.Türk misafirperverliğin gösterildiği bir yer olarak faaliyette bulunduğunu anlatan Özcan, "Bugün burada bulunma amacımız uluslararası mülteciler günü nedeniyle bu güne bir dikkat çekmek istedik. Geri gönderme merkezimizin ne şekilde çalıştığını bir anlamda göstermek amacımız var. Çünkü insana değer veren örnek bir uygulama var." açıklamasını yaptı.
CİHAN

Yorumlar