Uluslararası hafızlık yarışması

İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) alt kuruluşu olan İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) tarafından Gambiya'da uluslararası hafızlık yarışması düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası hafızlık yarışması


IRCICA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Yahya Jammeh adına düzenlenen yarışma, IRCICA iş birliğiyle Gambiya’nın başkenti Banjul'de 25-27 Temmuz'da gerçekleştirildi.

Gambiya İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yahya Jammeh'in isteği üzerine IRCICA, ödüllü yarışma konusunda Gambiya Hükümeti ile iş birliği yaptı.

İslam dünyasının değişik köşelerinden katılımcılarla geniş ölçekli bir faaliyet olarak gerçekleşen yarışmaya, Gambiya dahil 21 ülkeden 24 Kur'an hafızı katıldı.

Uluslararası jürinin Kamal Guadda (Cezayir), Abdelkarim Ibrahim Awad Saleh (Mısır), Mohammed Kimo Andro (Gambiya), Mahmud Ikkawi (Lübnan), Mohammed Ali Atafay (Fas), Boussou Mamadou Alassane (Senegal), Hafiz Osman Şahin (Türkiye), yedek üye İshak Daniş'ten (Türkiye) oluştuğu yarışmada, Gambiya’dan Ousman Jallo birincilik, Filistin’den Mohammed Mitwalli ikincilik, Tunus’tan Anwer ben Mohammed ben Slama üçüncülük ödülünün sahibi oldu.
Yarışmada başarılı olanlara ve katılımcılara ödülleri ve sertifikaları ertesi gün Cumhurbaşkanı Jammeh'in katıldığı törende sahiplerine verildi.

Cumhurbaşkanılığı Sarayı'nda 27 Temmuz'da yapılan ödül töreni, İshak Daniş'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Törende Cumhurbaşkanı Yahya Jammeh, Gambiya Yüksek Eğitim, Araştırma, Bilim ve Teknoloji Bakanı Dr. Abubakar Senghore ve IRCICA Genel Direktörü Doç. Dr. Halit Eren birer konuşma yaptı.

Daha sona törenin sunuculuğunu yapan Prof. Omar Jah, IRCICA Genel Direktörü Doç. Dr. Halit Eren'i ödülleri açıklamak üzere kürsüye davet etti.

Ödül miktarlarını açıklayan Doç. Dr. Eren ise Jüri Başkanı Hafız Osman Şahin'i ödül sahiplerinin adlarını okuması için kürsüye davet etti. İsimleri okunan ödül sahipleri Cumhurbaşkanı Jammeh tarafından tebrik ederek ödüllendirildi.
Cumhurbaşkanı ayrıca, yarışmaya katılan hafızların her birine de nakdi mükafat ve katılım sertifikası verdi.
İslam İşbirliği Teşkilatının ve bu teşkilatın İslam kültür ve medeniyeti araştırmaları kurumu olan IRCICA’nın bu alanda kendi tarzındaki ilk faaliyeti olan yarışma, Afrika'da ve tüm İslam dünyasında büyük ilgi uyandırdı.

Yorumlar