Uluslararası Futbol Turnuvası’nın şampiyonu Ahıska Türkleri oldu

Mavi Küre Uluslararası Öğrenci ve Kültür Derneği tarafından 8'incisi düzenlenen Uluslararası Futbol Turnuvası’nın şampiyonu, Sancak Özerk Bölgesi’ni 4-1 yenen Ahıska Türkleri oldu. Uludağ Üniversitesi’nde eğitim gören 25 ayrı...

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Futbol Turnuvası’nın şampiyonu Ahıska Türkleri oldu

Mavi Küre Uluslararası Öğrenci ve Kültür Derneği tarafından 8'incisi düzenlenen Uluslararası Futbol Turnuvası’nın şampiyonu, Sancak Özerk Bölgesi’ni 4-1 yenen Ahıska Türkleri oldu.

Uludağ Üniversitesi’nde eğitim gören 25 ayrı ülkeden 230 yabancı uyruklu öğrencinin katılımı ile düzenlenen Sekizinci Uluslar arası Futbol Turnuvası, Uludağ Üniversitesi Kampusu içinde yer alan futbol sahasında düzenlendi. Çekişmeli mücadelelere sahne olan turnuvanın final maçında Ahıska Türkleri ile Sancak Özerk Bölgesi takımları karşı karşıya geldi. İlk yarısı 2-0 sona eren karşılaşmanın ikinci yarısında da Ahıska Türkleri etkin oynayarak mücadeleyi 4-1 kazanıp şampiyonluğu elde etti. Turnuvanın ikincisi Sancak Özer Bölgesi olurken, üçüncülüğü ise Afganistan kazandı.

AHISKA HALK OYUNLARI İLE KUTLAMA

24 takım arasından şampiyonluğa ulaşan Ahıskalı gençler büyük sevinç yaşadı. Şampiyon takım oyuncularının kupasını Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu Genel Sekreteri Zafer Bartu takdim etti. Ahıskalı gençler, şampiyonluk kupası ile birlikte Ahıska halk oyunlarını oynadı. Renkli görüntülerin oluştuğu ödül töreninde diğer takım oyuncuları da Ahıskalıların sevincine ortak oldu. Mavi Küre Uluslararası Öğrenci ve Kültür Derneği Genel Sekreteri Kasım Mutlu, turnuva hakkında şunları söyledi: "Bu öğrenciler elbette sporcu değil, ülkemizin fahri elçileridir. Buradan aldıkları kültürü, milli değerleri, bu güzel Türkçemizi dünyaya, kendi ülkelerine taşıyacak olan elçilerimizdir. Kardeşlik havasında bir turnuva oldu. Bütün takımlarımızı tebrik ediyoruz. Birinci takımımıza şampiyonluk kupası verdik. En iyi oyuncu, en centilmen takım ve en iyi kaleciye de ödüllerimiz oldu."

Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu Genel Sekreteri Zafer Bartu ise federasyon çatısı altındaki derneklerin ülkemizde okuyan yabancı uyruklu öğrencilere yönelik faaliyetler yaptığını hatırlattı. Tek amaçlarının onlara Türkiye’yi sevdirmek, barış ve kardeşlik kültürünü oluşturmak olduğunu ifade eden Bartu, "Ülkemizde okuyan yabancı uyruklu gençlerimize ülkemizi sevdirmek, onların buraları unutmaması tek temennimiz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar