Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kültürler ve insanlar arasına köprü kuruyor

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında Almanya'da bulunan dünya çocuklarının protokol ziyaretleri sürüyor. Güney Afrika ve Makedonya'dan gelen bir grup öğrenci, 145 ülkeden 250’e yakın arkadaşını temsilen Hıristiyan Demokratik...

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kültürler ve insanlar arasına köprü kuruyor

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında Almanya'da bulunan dünya çocuklarının protokol ziyaretleri sürüyor. Güney Afrika ve Makedonya'dan gelen bir grup öğrenci, 145 ülkeden 250’e yakın arkadaşını temsilen Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) partili Federal Milletvekili Jürgen Hard’ı makamında ziyaret etti. Hard, bu çocukların her birinin gelecekte kültürler ve insanlar arasındaki köprünün temel taşlarını oluşturacaklarını belirterek, "Bu çocukları görmekten mutluluk duyuyorum." dedi.

Festivalin final programının Düsseldorf’ta gerçekleşmesinin kendisini de sevindirdiğini anlatan politikacı, "Bu organizasyon kültürler ve insanlar arasına köprü kurduğu için önemli. İnsanların bir arada daha iyi yaşayabilmesi için bu tür organizasyonlar bir ihtiyaç." şeklinde konuştu. Güney Afrika ve Makedonya’dan gelen olimpiyat çocuklarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Hard, başarılarının devamını diledi.

Türk müteşebbislerin Almanya’da açtığı özel okullardan da övgüyle bahseden Hard, bu okulların eğitime büyük katkılar sağladığını belirterek, “Öncelikle Bergischer Bildungsbund’un eğitim hizmetlerini takdir ediyorum. Bergischer Bildungsbund Wuppertal ve Spektrum Bildungsverein’in bu bölgedeki eğitime sağladığı katkılar şüphesiz çok fazla.” diye konuştu. Wuppertal’daki Realschule Boltenheide okulunu da ziyaret ettiğini ve çok hoşuma gittiğini anlatan politikacı, “Genel manada çok güzel ve kaliteli işler yapıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar