Uluslararası Çocuk Şenliği kortej yürüyüşü ile başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, 41 ülkeden 1000 çocuğun gerçekleştirdiği kortej yürüyüşüyle başladı.

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Çocuk Şenliği kortej yürüyüşü ile başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, 41 ülkeden 1000 çocuğun gerçekleştirdiği kortej yürüyüşüyle başladı. Kocaelilileri selamlayan dünya çocukları barış ve kardeşlik mesajları verdi. Farklı ten ve renklerin bir arada olduğu yürüyüş sonunda hatıra fotoğrafı çekilerek bu an ölümsüzleştirildi.

Dünya çocukları, Nuh Çimento İlköğretim Okulu önünden başlayıp kent merkezi üzerinden yaptıkları yürüyüşü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde noktaladı. Yoğun ilgi gösterilen korteji Kocaelililer el sallayarak selamlarken dünya çocukları da kendi ülkelerine özgü oyunları oynayarak doyasıya eğlendi. Çocukları Büyükşehir Belediyesi önünde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Tahir Büyükakın, Feyzullah Okumuş ve Büyükşehir personeli karşıladı. Çocukları tek tek selamlayan Başkan Karaosmanoğlu, onlarla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan okunduğu etkinlikte Swezland grubunun gösterisi büyük beğeni topladı. Bazı yabancı grupların İstiklal Marşı’nı okumaları da dikkat çekti.

'Dünyanın en güzel çocukları hepiniz hoş geldiniz' diyerek konuşmasına başlayan Başkan Karaosmanoğlu, “Hepinizi Türkiye’de sevgiyle karşılıyoruz. Bütün dünya çocuklarının sevgiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugünü tüm dünya çocuklarına armağan etti. Biz de bu mutluluğu dünya çocuklarıyla paylaşıyoruz.” dedi. Kortej programı Başkan Karaosmanoğlu ile grup liderleri arasındaki hediyeleşmenin ardından sona erdi.

23 - 26 NİSAN FUAR ALANI PROGRAMI

23 Nisan'da Uluslararası Fuar Merkezi’nde başlayacak Çocuk Eğitim, Eğlence ve Eğlence Fuarı 26 Nisan Cumartesi gününe kadar saat 10.00 ile 20.30 arası çocukların ve ailelerinin hizmetinde olacak. 28 ayrı eğitici ve eğlendirici standın kurulacağı fuarda Barış Manço konsepti ağırlıklı olarak konu edinecek. CİHAN

Yorumlar