Uluslararası Antalya Üniversitesi ve King’s College arasında işbirliği protokolü

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) ile Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) King’s College Üniversitesi arasında karşılıklı işbirliğini öngören bir protokol imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Antalya Üniversitesi ve King’s College arasında işbirliği protokolü

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) ile Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) King’s College Üniversitesi arasında karşılıklı işbirliğini öngören bir protokol imzalandı. Bu kapsamda iki kurum arasında öğrenci, öğretim üyeleri, akademisyenler ve yöneticiler için değişim programları çift lisans ve lisanssız programlar dahil olmak üzere, ortak müfredat geliştirilecek.

İki üniversitenin karşılıklı olarak potansiyel işbirliği alanlarında eğitim ve araştırma konularında işbirliği yapması kararı alınan protokole göre; öğretim üyeleri, bölümler, araştırma enstitüleri ve öğrenciler arasında doğrudan temas ve işbirliği teşvik edilecek. Her iki kurumun araştırma personeli, bölümler ve okullar arasında karşılıklı ilgi alanlarında araştırma işbirliği, öğretim ve akademik materyaller, yayınlar, referans ve diğer ilgili bilgilerin değişimi ve paylaşımı yapılacak.

İmzalanan anlaşmaya göre, kültürel etkinlikler konusunda da işbirliği yapılacak. Buna göre, iki kurum arasındaki Uluslararası Kültür Günü, Türk-Amerikan Halk Festivali, Mozaik Sanatı Sergisi, Ebru Sergisi gibi kültürel etkinliklerin ve sanat sergilerinin ev sahipliği, organizasyon ve tanıtımı üstlenilecek. Uluslararası öğrencilere yönelik henüz İngilizce hazırlık sınıfı bulunmayan King’s College, bu konuda UAÜ’nün bilgi ve tecrübelerinden yararlanacak.

UAÜ Rektörlüğü’ndeki törende, UAÜ Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe ile Wilkes-Barre King’s College adına ise Mütevelli Heyeti Başkanı Jack Ryan, işbirliği protokolüne karşılıklı olarak imza attı. Kalabalık bir heyet ile gelen Amerikalı misafirler, UAÜ kampüsünü çok beğendiklerini, mimarisinin çok etkileyici olduğunu ifade etti. İmza töreni sonrası taraflar birbirlerine hediye takdim etti.
CİHAN

Yorumlar