Ulusal Fen Lisesi Öğrencileri Kongresi Amasya’da başladı

Türkiye genelindeki fen lisesi öğrencilerini bir araya getiren 1’inci Ulusal Fen Lisesi Öğrencileri Kongresi Amasya’da başladı.Amasya Üniversitesi ve Amasya Macit Zeren Fen Lisesi ortak girişimiyle gerçekleştirilen programın Eğitim Fakültesi...

Google Haberlere Abone ol
Ulusal Fen Lisesi Öğrencileri Kongresi Amasya’da başladı

Türkiye genelindeki fen lisesi öğrencilerini bir araya getiren 1’inci Ulusal Fen Lisesi Öğrencileri Kongresi Amasya’da başladı.

Amasya Üniversitesi ve Amasya Macit Zeren Fen Lisesi ortak girişimiyle gerçekleştirilen programın Eğitim Fakültesi Kongre Merkezi’nde açılışı yapıldı.

Programda öğrencilerin özgüven kazanması, kendini tanıma-bilme, fen lisesi öğrencilerinin yapmış oldukları bilimsel çalışmaları, bilimsel bir platformda sunmaları bu sayede ürettikleri projeleri ve çalışmaları paylaşmalarına ve yaygınlaştırmalarına katkı sağlaması hedefleniyor.

Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, fen liselerinin Türkiye’deki fen ve matematik alanındaki akademik ve teknik personelin yetişmesi amacıyla kurulduğunu söyledi. Güneş, “Liselere sınavla geçen yüzde 5’lik dilimden öğrenci alan fen liseleri, ortaokullardan en başarılı en disiplinli öğrencileri bünyesine katan ve onları üniversiteye hazırlayan daha sonrada milletimizin hizmetine sunan önemli okullarımızdandır.” dedi.

Fen liselerinden mezun olan öğrencilerin hem iyi bir doktor, hem iyi bir hakim, hem de iyi bir ressam olabildiğini kaydeden Müdür Güneş, “Ne var ki sistem dolayısıyla bu öğrencilerimizin bu yeteneklerini ortaya çıkarmaları konusunda önemli ölçüde sıkıntı yaşadığımızı da ifade etmek istiyorum. Hepimiz biliyoruz ki hem veli olarak hem yöneticileri olarak bu çocuklarımız birçok yönden psikolojik baskı altında yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz. Bu çocuklarımızdan herkes olağanüstü başarılar bekliyor. Bu çocuklarımız her şeyi yapacak ama üniversitenin en iyisine gidecek. Bu çocuklarımıza biz gençliklerini ve çocukluklarını yaşatamıyoruz. Bu çocuklarımız tabiri caizse test ve tost arasında sıkışıyor ve hayatının en dinamik günlerini sessiz sakin test çözerek geçirmek zorunda kalıyorlar.” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu durumun farkına vararak metot değiştirdiğini anlatan Güneş, “Bu sene Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) denilen bir sistemle ortaokullardan liseye öğrenci alacak. İnşallah ya bu sene ya da gelecek seneye TEOK’a benzer bir sistemle üniversitelere öğrenci alınacak.” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hülya Ertürk Koç ise güzel başlangıçların güzel gelişmeleri de beraberinde getireceğini belirtti. İlk defa fen liselerini bir araya getiren bir programın Amasya’da yapıldığını kaydeden Daire Başkanı Ertürk Koç, “Güzelliğin bugünden itibaren artarak devam etmesini diliyorum. Bu programa 27 tane fen lisemiz de katkı ve destek verdi. İnşallah bundan sonra bütün fen liselerinin bir araya geleceği kongreleri birlikte yaşarız.” dedi. İki sürecek olan 1’inci Ulusal Fen Lisesi Öğrencileri Kongresi çeşitli etkinliklerle devam edecek.

CİHAN

Yorumlar