Ulugazi TOKİ'lerde yaşanan hırsızlık olayları site sakinlerini isyan ettirdi

Samsun şehir merkezinde çevre ve kamera güvenliği bulunmayan bin 260 daireli Ulugazi TOKİ’lere dadanan hırsızlar site sakinlerini tedirgin etti.

Google Haberlere Abone ol
Ulugazi TOKİ'lerde yaşanan hırsızlık olayları site sakinlerini isyan ettirdi

Samsun şehir merkezinde çevre ve kamera güvenliği bulunmayan bin 260 daireli Ulugazi TOKİ’lere dadanan hırsızlar site sakinlerini tedirgin etti. İki hafta ara ile önce marketi soyan hırsızlar daha sonra 6. kattaki bir daireye girdi.

İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan ve vatandaşların oturmaya başladığı Ulugazi TOKİ’lerde yaşanan hırsızlık olaylarındaki artış sonrası site sakinleri, hem site yönetimine hem emniyetin önlem almayışına tepki gösterdi. Site sakinleri seslerini duyurmak için sosyal medyada Facebook üzerinden açtıkları 'Toki Samsun Ulugazi Evleri' sayfasında şikâyetlerini dile getirmeye çalışıyor. Sitede oturanlar, Samsun’un göbeğinde iki hafta ara ile önce site içerisindeki markete giren hırsızların buradan 10 bin liraya yakın ürün çalarak kayıplara karışması, ardından bu kez de marketin yanındaki binanın 6. katındaki daireye girip 5 bin lira değerinde altının çalmasına isyan etti.

Yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı TOKİ’de oturan vatandaşlar sosyal medyada tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Yazık insanlara, bugün onlara yarın bize bir şeyler yapılması lazım. Hırsızlar kent merkezinde rahatça işini yapıyor, polis uyuyor. Yönetim hala boş işlerle uğraşıyor, onların da başına gelince takarlar güvenlik kameralarını. Arkadaşlar ne yapıp edip buraya güvenlik getirmemiz lazım. Herkes bir dilekçe toplasa çit ve güvenlik memuru için bu sorun olmazdı. Facebook'a yazmakla bu iş olmuyor. Bugün ona yarın size. Taşın altına elimizi koymamız lazım.”
CİHAN

Yorumlar