Uludere'de 57 Katır İçin İmha Talebini Katırlarla Protosto Ettiler

Uludere'de sınır kaçakçılığında kullanıldığı gerekçesiyle İl Tarım Müdürlüğü, 57 katır için mahkemeden imha talebinde bulundu. Halk, kararı katırlarıyla protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Uludere'de 57 Katır İçin İmha Talebini Katırlarla Protosto Ettiler

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde hudut kaçakçılığında kullanıldığı gerekçesiyle İl Tarım Müdürlüğü'nün 57 katır için mahkemeden itlaf talebinde bulunması, tepkilere sebep oldu. Katır sahipleri, katırlarla gittikleri Kaymakamlık binası önünde protosto gösterisi yaptı.

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ KATIRLARIN İMHA EDİLMESİNİ İSTEDİ

Şırnak'ın Irak sınırındaki Uludere İlçesi'nden yapılan hudut kaçakçılığında yük taşımak için kullanıldığı iddia edilen 57 katır için İl Tarım Müdürlüğü, hasta olduklarını gerekçe göstererek Uludere Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurdu ve bunların itlaf edilmesini istek etti.


KATIR SAHİPLERİ KATIRLARLA KAYMAKAMLIĞA GELDİ

İl Tarım Müdürlüğü'nün bu talebini öğrenen katır sahipleri, bugün katırları ile ortak Uludere Kaymakamlığı önüne gelerek protesto gösterisinde bulundu. Katırlarının hasta olmadığını anlatan sahipleri, alakanın arka çekilmesini isterken, süre vakit gerginlik yaşandı.

BELEDİYE BAŞKANI: HAKLI PROTESTOYU DESTEKLİYORUZ

Uludere Belediye Başkanı Üren, geçenlerde 4 katırın itlaf edilmesi ve 57 katır için Tarım İl Müdürlüğü'nün itlaf talebinde bulunması üstüne halkın katırları ile Kaymakamlığa gelerek kararı protosto ettiğini söyledi.

Üren, 'Burada katır malikleri Kaymakam ile görüşmek istiyor. Bölge insanının tek geçim kaynağı bulunan hudut ticareti için uygulanan hayvanların itlaf edilmesini istemiyorlar. Biz de halkımızın bu haklı protostosunu destekliyoruz' dedi.

Sahipleri katırlarla ortak Kaymakamlık önündeki protestolarını sürdürdü.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar