Uludere İçin Anma Etkinliği Düzenlendi

Şırnak'ın Uludere ilçesinde 2011 yılında savaş uçakları tarafından vurularak öldürülen 18'i çocuk 34 kişi için Diyarbakır'da program anma programı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Uludere İçin Anma Etkinliği Düzenlendi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Batıkent Meydanı'da düzenlenen Roboski Müzesi'ne destek gecesinde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Roboski'nin kanayan bir yara olduğunu söyledi. Kışanak, "Roboski katliamı mutlaka hesabı sorulması gereken bin insanlık suçu. Orada çocuklarımızı 34 canımızı savaş uçaklarıyla paramparça ettiler. Bir özrü bile çok gördüler. İnsanlığını duygusunu yitirmiş birilerinin analar ağlamasın sözü ne kadar sahte olduğu Roboski katliamı karşısında ortaya çıktı. Orada analar ağladı, halkımız ağladı. Orada insanlık ağladı. Roboski'de vicdanı olan herkes ağladı. Sadece sadece sahte yaşayan, anaların gözyaşı üzerinden siyaset yapanlar ağlamadı." dedi.

Roboski'nin unutturulmak istendiğini anlatan Kışanak, "Roboski'yi bizden unutmamızı istiyorlar. Roboski unutursak insanlığımızı unutacağımızı biliyoruz. Onunu için unutmayacağız, asla unutmayacağız. Orada yaşadığımız acıları bize bir kin öfke konusu yapmadık. Orada yaşadıklarımız çözüme ve barışa vesile olsun istedik. Bu katliamcı artık halk gerçeği karşısında çaresiz olduğunu anlasın. Aynı zihniyet Lice'de de halkın üzerine ateş aştı.Bütün zalimler ders alsın diye Roboski'ye müze yapacağız." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ise 2011 yılında Roboski 34 insanımız bombalanarak öldürüldüğünü belirterek, "Roboski'nin acısı ağırdır. Kederi ağırdır. Kürtler bu acıyı unutmayacaktır. Kürtler Dersim, İnfal, Halapçe gibi kederli günler gördü. Bu acıları hiçbir zaman unutmayacağız. Bugün Amed'de Kürdistan'ın kalbinden bu suçları bir daha kınıyoruz. Roboski insanlık suçudur. Sorumlular bu ağır suçu soruşturmalı ve bu ağır suçun cezalarını vermeli. Biz hukukçular olarak bunun peşini bırakmayacağız. Sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu.

Programın ardından aralarında ünlü sanatçı Aynur Doğan'ın olduğu sanatçılar sahne aldı.

Yorumlar