Uludağ'da sezon yarın kapanıyor

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ'da kış sezonu yarın kapanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Uludağ'da sezon yarın kapanıyor

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ'da kış sezonu yarın kapanıyor. Kar yağışının iyi olmaması nedeniyle sezonu durgun geçiren Uludağ'da kar tamamen eriyince vatandaşlar kaymak yerine pistlerde gezerek karın tadını çıkarıyor.

Bursa Uludağ'a kaymaya gelen Onur Şahin, bekledikleri gibi bir Uludağ bulamadığından yakınırken, "Kar çok az, bu gün geldik ama bu sene zaten turizm bu konuda bayağı kötü geçti. Kar yok, kayılmıyor. İstediğimiz gibi olmuyor. Geçen yıl gibi olmadı." dedi. İzmir'den gelen aile ise Uludağ'ı bu sene karsız bulmalarına rağmen gezerek doğal güzelliklerini gördüklerini belirtti.

İŞLETMECİLER SEZONDAN MEMNUN DEĞİL

İşletmeci Alper Sümertekin ise bu yıl sezonun umdukları gibi gitmediğinin altını çizerek, "Bu yıl sezon umduğumuz gibi gitmedi. Kar yağışı bütün ülkede olduğu gibi bu sene Uludağ'da da çok azdı. Yeterli olmadı, sömestr tatili de kötü geçince zaten bütün sezon kötü geçmiş oluyor. Buradan bütün işletmeciler ve hocalar memnuniyetsiz ayrıldı." şeklinde konuştu.

Sezonun kapandığını anlatan Sümertekin şunları söyledi: "Otellerin çoğu kapalı şu anda, bir kaç otel ise Uludağ Ekonomi Zirvesini bekledi. Bu pazar üniversite imtihanı var. Bir dahaki pazar gününde ise seçimler var. Pazartesi günü bütün her şey kapanacak."

İki yıldır Uludağ'da işletmecilik yapan Erol Bölek de bu sezonun çok kötü geçtiğinin altını çizerek, "Millet kirayı çıkarma derdinde. Kar yağmadı, sezon pazar günü kapanıyor bir hafta sonra biz de yokuz yani. Motor işlerimizde bitti." şeklinde konuşu.
CİHAN

Yorumlar