Uludağ’da kar kalınlığı 80 santimetre olunca pistler doldu

Uludağ'da kar kalınlığı 80 santimetreyi buldu. Hava sıcaklığının eksi 6 derece olduğu Uludağ’da güneşli bir hava hakim olunca tatilciler ve günübirlikçiler pistlere akın etti.

Google Haberlere Abone ol
Uludağ’da kar kalınlığı 80 santimetre olunca pistler doldu

Uludağ'da kar kalınlığı 80 santimetreyi buldu. Hava sıcaklığının eksi 6 derece olduğu Uludağ’da güneşli bir hava hakim olunca tatilciler ve günübirlikçiler pistlere akın etti. Kimi tatilciler kızakları tercih ederken bazıları ise kayak hocalarının yolunu tuttu. Otelciler ise yeni sezonun açıldığını ve özellikle yılbaşı rezervasyonlarının büyük ilgi gördüğünü söyledi.

İki gündür kar yağışı olmamasına rağmen zemindeki 80 santimetrelik kar kayakseverlerin ilgi odağı oldu. Zirveye gelen tatilciler ve günübirlikçiler pistlere akın ederek kayak yapmanın tadını çıkarttı. Bazı tatilciler, kayak yapmayı tercih ederken bazıları da kar üzerinde yürüyerek zirvenin tadını çıkardı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen tatilciler kızak ve kayak yaparak karın tadını çıkarttı. Bazı tatilciler ise telesiyejlere binerek Uludağ manzarası izlemeyi tercih etti. Acemi kayakçılar yine düşmeye engel olamadı. Bazı tatilciler ise kendilerinden çok çocuklarını eğlendirmenin peşine düştü. Balıkesir, İstanbul ve İzmir’den gelen gençler ise karın tadını doyasıya eğlenerek çıkardı. Tatilciler, “Uludağ çok güzel, hava güneşli ama soğuk. Daha önce böyle manzara görmemiştik. Gayet güzel, eğleniyoruz” diye konuştular. Karayolları Müdürlüğü ekipleri oteller bölgesi ve Uludağ yolu boyunca kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son iki gündür kar yağışı olmaması sebebiyle yolların temiz olduğu gözlendi.

YILBAŞI REZERVASYONLARINA BÜYÜK İLGİ VAR

Oteller bölgesinde 80 santimetreyi, yüksek yerlerde ise 1 metreye yaklaşan kar kalınlığı ile birlikte Uludağ’daki 20’ye yakın otelde yılbaşı rezervasyonlarını hareketlendirdi. Oteller yeni yıl için üç günlük paket programlar hazırlarken, yılbaşını zirvede geçirmek isteyenler ise biraz terleyecek. Gecelik 500 liradan başlayan fiyatlarla yılbaşı rezervasyonları alınırken üç günlük paket programları ortalama 100 ile 2 bin lira arasında değişiyor. Kar kalınlığının 80 santimetreyi bulmasıyla birlikte rezervasyonları birkaç gün içinde dolduracaklarını belirten Ağaoğlu My Mountain Müdürü Murat Pınarcı, şunları kaydetti: "Bu sene sezon geç geldi, ama kar güzeldi. Pistleri de açtık. Gayet güzel, sezon artık başladı. Yılbaşı rezervasyonları gayet güzel geçiyor. Bir iki gün sonra satışları kapatacağız. Yılbaşını zirvede geçirmek isteyen bir kişi, yaklaşık oteline göre değişiyor ama 1000 liradan başlayıp kişi başı 2 bin 500 TL’ye kadar üç günlük programdan yararlanabilir."

KIZAK 15, KAYAK 30 TL

Kızak işletmecisi Erkan Aytaş zirvenin keyfinin kızak ve kayak yaparak çıkarıldığını söyledi. Aytaş, "Sezon açıldı. 80 santimetre kar var. İlgi şuanda iyi. Tam olarak oteller de açılmadı. Uludağ’a gelen bir kişi kızak yapmanın saati 15 lira, kayak takımı ise günlük 30 liradan kiraya veriyoruz." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar