Uludağ’da günübirlikçilerin sıcak su sevinci

Uludağ’da, sular donduğu için günübirlik ziyaretçilerin karlar üzerinde abdest almak zorunda kaldığı camiye sıcak su bağlandı.

Google Haberlere Abone ol
Uludağ’da günübirlikçilerin sıcak su sevinci

Uludağ’da, sular donduğu için günübirlik ziyaretçilerin karlar üzerinde abdest almak zorunda kaldığı camiye sıcak su bağlandı. Soğukta sıcak su ile abdest alan ziyaretçiler, yetkililere teşekkür etti.

Cihan Haber Ajansı’nın, “Yıllardır tedbir alınmadı, Uludağ’da karla abdeste devam” başlığıyla duyurduğu sıkıntı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar II. Bölge Müdürlüğü tarafından çözüldü.

ABDESTHANEYE ŞOFBEN BAĞLANDI

Özellikle kayak sezonunun başladığı kış döneminde günübirlik kullanım için yoğun ziyaretçi alan Uludağ Oteller Bölgesi'nde bulunan Hacı Mehmet Yazıcı Camii’nde yapılan çalışmalar neticesinde, tuvaletler ve abdesthane yenilendi. Kurulan şofbenle, günün her saatinde sıcak su imkanı ziyaretçilere sunuldu.
Caminin giriş kısmında yer alan tuvaletler ve abdesthane girişi, yan tarafına alındı. Her yönden rahatlıkla görülebilecek yönlendirme tabelaları yerleştirildi. Tuvaletlerin temizliği ise düzenli olarak yapılmak üzere Milli Park personeline verildi.

ZİYARETÇİLER MEMNUN

Sıcak su ile abdest almanın rahatlığını yaşayan tatilciler, “Bu hizmeti çok iyi yapmışlar. Bu soğukta sıcak su ile abdest almak çok iyi oluyor. Ben Uludağ’a yeni geldim. Ama duyduğuma göre önceden insanlar kar üstünde abdest alıyorlarmış, eziyet çekiyorlarmış gerçekten. Şimdi bu hizmet çok güzel bir hizmet, teşekkür ediyoruz bunu yapanlara.”
CİHAN

Yorumlar