Uludağ Üniversitesi 'teröre lanet yürüyüşü' düzenledi

UÜ Rektörlüğü, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek için "Teröre Lanet Yürüyüşü" düzenledi

Google Haberlere Abone ol
Uludağ Üniversitesi 'teröre lanet yürüyüşü' düzenledi
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörlüğü, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için "Teröre Lanet Yürüyüşü" düzenledi.

Görükle Yerleşkesi Mediko-Atatürk Anıtı önünde başlayan yürüyüşe, üniversite yönetimi ile akademik ve idari kadronun tamamı katıldı.

Yaklaşık 3 bin kişinin Türk bayrakları taşıdığı, darbe girişimi ve FETÖ aleyhine sloganlar attığı yürüyüş, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi karşısındaki Atatürk Anıtı'nda sona erdi.

Anıta çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz gecesinin ilk saatlerinden itibaren milletin iradesini gasbetmeye çalıştığını söyledi.

Ulcay, yıllarca binbir emek ve gözyaşı ile kazanılan demokrasinin hiçe sayılarak, milletin öz iradesiyle seçilmiş Meclis'e ve Cumhurbaşkanının canına kast edilerek, menfur, haince ve alçakça, belki de dünya tarihinde benzeri olmayan bir darbe girişiminin gerçekleştiğini hatırlatarak, "Yıllardır bu ülkenin iyi niyetli insanlarının 'himmet' adıyla kanını emen, onların dini duygularını istismar ederek uluslararası projelerin payandası olan efendilerinin hala masum olduğuna inanların akademik camiada da olması çok utanç vericidir. Onlar bunun hesabını er ya da geç vereceklerdir." diye konuştu.

UÜ içinde cuntacı vatan hainlerine destek vermiş her kişiye karşı büyük bir iradeyle mücadele edeceklerini vurgulayan Rektör Ulcay, şöyle devam etti:

"Bu doğrultuda her tür bilgi, belge ve desteği de veri kabul edeceğiz. Darbeci zihniyeti gelecek nesillerin zihninden silmek için akademik düşünceye yakışır bir duruş sergiliyoruz. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Milletimizin yanında olma günüdür. Ötekileştirmek isteyenlere yüz vermeme günüdür. Tek bir yumruk olarak şer odaklarına karşı durma günüdür. Bilim ve aklın temin ettiği destek ile milletimizin değerlerine sahip olma günüdür. Yüce Allah'tan temennimiz, 15 Temmuz gecesi göstermiş olduğumuz birliğin ve direnişin daimi olmasıdır."

Resmi üniformalı bu gibi hainleri ve onların destekçilerini üniversitede, Bursa'da ve ülkede görmek istemediklerini dile getiren Yusuf Ulcay, "Ülkenin selameti için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah'dan rahmet, milletimize baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum." dedi.

Yorumlar