Uludağ Üniversitesi ile Migros, güçlerini birleştirdi

Üniversite ve perakendenin bilgi birikimini birleştirmek amacıyla Bursa Uludağ Üniversitesi ve Migros Grubu arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
Uludağ Üniversitesi ile Migros, güçlerini birleştirdi

Üniversite ve perakendenin bilgi birikimini birleştirmek amacıyla Bursa Uludağ Üniversitesi ve Migros Grubu arasında işbirliği protokolü imzalandı.

UÜ Rektörlüğü Senato Salonu’nda imzalanan protokol ile Uludağ Üniversitesi öğrencilerine sunulacak staj faaliyetleri, Migros çalışanlarının katılacağı sertifika programları ile işbirliğine gidilecek. Ayrıca bilimsel işbirliği alanlarında her iki kuruma ve ülke ekonomisine katkı sağlaması amaçlandı.

Protokol, Uludağ Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Migros Grubu adına İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Genel Müdür Yardımcısı Demir Aytaç tarafından imzalandı.

Migros İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Genel Müdür Yardımcısı Demir Aytaç, perakende de yetişmiş insan gücünün kritik önem taşıdığını belirterek, bu amaçla Uludağ Üniversitesiyle hayata geçirilecek sertifika programların Migros Grubu çalışanlarının mesleki gelişimleri açısından çok değerli olduğunu söyledi.
Demir Aytaç, protokol ile UÜ’lü öğrencilerin Migros Grubu’nda staj yapma imkanı ve iş fırsatı ile de kariyerlerinde iyi bir başlangıç yapmalarına destek olacaklarını ifade etti.
Bunun çift taraflı bir kazanım olduğunu aktaran Aytaç, “Bir taraftan çalışanlarımız akademisyenlerimizden alacakları eğitimlerle mesleklerinde ustalaşmış olacak. Diğer taraftan üniversite öğrencileri işbaşı eğitimleriyle perakendenin öncüsü olan şirketimizde iş hayatına adım atmış olacaklar.” dedi.

Bu sayede sektöre eğitimli, kaliteli ve tecrübeli insan kazandıracaklarını belirten Aytaç, işbaşı eğitimi alan öğrencileri fakültelerinden mezun olduktan sonra da bünyelerinde değerlendirebileceklerini belirtti.
Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek de, Migros’la iki yıl yıldır gıda grubunda eğitim çalışmaları yaptıklarını belirterek, bundan hem öğrencilerin, hem de sektörün çok memnun olduğunu söyledi.
Rektör Dilek, üniversite olarak Bursa’da ‘gıda kümelenmesi’ çalışması yapmayı planladıklarını, Migros’la bu kapsamda da işbirliğini geliştirmeyi umduklarını kaydetti.
CİHAN

Yorumlar