Uludağ Üniversitesi ile BSMMMO arasında staj ve kariyer koçluğunda işbirliği

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO), üniversite öğrencilerine staj ve kariyer koçluğu sağlanması amacı ile işbirliği protokolü imzaladı. Uludağ Üniversitesi Rektörlük B Salonu'nda gerçekleşen...

Google Haberlere Abone ol
Uludağ Üniversitesi ile BSMMMO arasında staj ve kariyer koçluğunda işbirliği

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO), üniversite öğrencilerine staj ve kariyer koçluğu sağlanması amacı ile işbirliği protokolü imzaladı.

Uludağ Üniversitesi Rektörlük B Salonu'nda gerçekleşen protokole, Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek ve Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez imza koydu. İmzalanan protokolle Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilere staj yeri bulunarak, BSMMMO’dan seçilen uzman kişiler kariyer koçluğu yapacak. Ayrıca, öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirip uygun çalışma alanlarına yönlendirilmesi sağlanacak.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, muhasebenin bir bilim, muhasebeciliğin de dinamik bir meslek olduğunu belirterek, "Çünkü devamlı mevzuat değişiklikleri olur, bu nedenle biz, alaylılardansa eğitimlilerle çalışmak istiyoruz.” dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de birkaç yıldır devam eden projeyi daha kapsamlı hale getirdiklerini belirterek, bu stajlar sayesinde öğrencilerin üniversitede aldıkları eğitimi pratikte de uygulama imkanı bulup çalışma hayatını tanıdıklarını söyledi.

Ayrıca, protokolde en çok koçluk sisteminden mutlu olduğunu belirten Rektör Dilek, "Ne yazık ki üniversitelerdeki maddi yetersizlikler sebebi ile bir hocaya en az 50 civarında danışmanlık yapacak öğrenci düşüyor. Bu işbirliği ile her beş öğrenciye bir mesleki koç atanarak, bir yıl boyunca öğrenciler mesleki koçları vasıtası ile izlenecek ve böylece mesleki becerileri gelişmiş olacak.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından protokol imza törenine geçildi.

CİHAN

Yorumlar