Uludağ eteklerinde sis köyü kapladı, muhteşem manzara ortaya çıktı

Türkiye’nin büyük bölümü soğuk hava ile mücadele ederken Uludağ eteklerindeki bir köyü sis altında kalması ortaya muhteşem bir manzarayı ortaya çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
Uludağ eteklerinde sis köyü kapladı, muhteşem manzara ortaya çıktı

Türkiye’nin büyük bölümü soğuk hava ile mücadele ederken Uludağ eteklerindeki bir köyü sis altında kalması ortaya muhteşem bir manzarayı ortaya çıkardı. Tatil için Uludağ’a gelen vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında araçlarını park ederek o anın keyfini çıkarıp, bol bol fotoğraf çektirdi.

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’ın eteklerindeki Kirazlı Köyü Dolubaba mevkiindeki yerleşim alanını sis kapladı. Köy, sis altında kalırken ortaya muhteşem bir manzara ortaya çıktı. Köyün büyük bölümü sis altında kalırken sadece minarenin üst bölümü ile anten direklerinin üst bölümleri göründü. Manzara, güneşin batma saatine denk gelince daha da muhteşem bir hal aldı.

ARAÇLARINI PARK EDİP FOTOĞRAFLADILAR

Eşsiz manzarayı gören Uludağ’dan inen vatandaşlar da araçlarını park ederek manzarayı fotoğrafladılar. Balıkesir’den Uludağ’a gelen Zafer Orkun Onat, "Manzara, çok ender rastlanan bir manzara gerçekten. Türkiye’nin değişik yerlerinde çok güzel manzaralar var ama burası çok özel olmuş. Özellikle cami minaresi sis altında kalması muhteşem bir manzara." diye konuştu. Onat’ın oğlu Onat Ongun ise "Çok güzel harika. İlkkez geldim. Gitmek istemiyorum." dedi.

TUĞLU BABA'NIN TÜRBESİ VAR

Sisle kaplanan yerleşim alanında, Bursa'nın fethinin manevi mimarlarında olan Dolu (Tuğlu) Baba Hazretleri'nin türbesi bulunuyor. Bursa’nın fethinin manevi dinamiklerinden olan, Anadolu’nun Türk ve İslamlaşmasında çok önemli bir yere sahip erenlerden Dolu Baba Hazretleri, Kirazlı Köyü Karabelen mevkiinde her sene düzenlenen törenlerle anılıyor. CİHAN

Yorumlar