Uludağ Doğal Botanik Bahçe kuruluşuna başlandı

Uludağ Milli Parkı Kirazlıyayla Günübirlik Kullanım Alanı ile Çobankaya Kamp ve Günübirlik Kullanım Alanı'nda yapılacak Doğal Botanik Bahçesi ile Uludağ Milli Parkı girişinde oluşturulacak Uludağ Biyolojik Çeşitlilik Merkezi ile ilgili...

Google Haberlere Abone ol
Uludağ Doğal Botanik Bahçe kuruluşuna başlandı

Uludağ Milli Parkı Kirazlıyayla Günübirlik Kullanım Alanı ile Çobankaya Kamp ve Günübirlik Kullanım Alanı'nda yapılacak Doğal Botanik Bahçesi ile Uludağ Milli Parkı girişinde oluşturulacak Uludağ Biyolojik Çeşitlilik Merkezi ile ilgili çalışmalar başladı.

Uludağ Üniversitesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında ilk toplantı gerçekleştirildi. Gereken iş ve işlemlerle ilgili toplantıya 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gönül Kaynak ve Doç. Dr. Özer Yılmaz katıldı. Bilimsel ve estetik bakımından ulusal ve uluslararası düzeyde ender bulunan tabii ve kültürel kaynak değerlerine sahip Uludağ Milli Parkı'nın bu yönüyle ön plana çıkmasının ve tanınmasının önemine değinildi.

Doğal Botanik Bahçesi ile Milli Parka gelen ziyaretçilerin alanda bulunan endemik ve nadir bitki türlerini tanıma fırsatı bulacağı belirtildi. Toplantıda, Biyolojik Çeşitlilik Merkezi ile Milli Parkın sahip olduğu doğal güzelliklerin, biyolojik çeşitliliğin, kültürel ve doğal kaynak değerleri ile tanınarak doğru bilgilendirilmenin hedeflendiği vurgulandı.

CİHAN

Yorumlar