Ulucami Caddesi ve Vaiziye Medresesi yenileniyor

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, Ulu Camii Caddesi Cephe Sağlıklaştırma ve Çevre Düzenlemesi ile Vaiziye Medresesi Restorasyon çalışmalarını başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Ulucami Caddesi ve Vaiziye Medresesi yenileniyor

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, Ulu Camii Caddesi Cephe Sağlıklaştırma ve Çevre Düzenlemesi ile Vaiziye Medresesi Restorasyon çalışmalarını başlattı.

Başlatılan cephe sağlıklaştırma, zemin kaplama ve üst örtü projesi ile daha önce restorasyonu tamamlanan Ertaş ve Bakırcılar çarşısının sahip olduğu modern ve sağlıklı görünüme kavuşuyor. Projenin harç koyma töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesinin, Hanlar bölgesinin ayağa kaldırılmasında, tarihi değerlerimizin bu güne aktarılmasında gerçekleştirdiği ciddi çalışmalar, Türkiye’deki bir çok belediyeye örnek olmuş çalışmalardır.” dedi.

Hanlar ve çarşı bölgesinde yürüttükleri çalışmalarla, Bursa ekonomisine de canlılık kazandırdıklarını vurgulayan Dündar, kazanan esnaf olacağını kaydetti.

Orijinaline uygun zemin ve cephe kaplama çalışmaları ile Ulucami caddesinin eski ihtişamlı günlerine kavuşacağını ifade eden Dündar, şunları dile getirdi: “Bakırcılar–Ertaş çarşısında yaptığımız üst örtü, zemin kaplama ve cephe yenileme çalışması ile çarşı hak ettiği değere kavuştu. Koza Han, Fidan Han, Yorgancılar Çarşısı’nı yenileyerek daha fonksiyonel ve aslına uygun hale getiriyoruz. Ünlü Cadde’de Cephe Sağlıklaştırma çalışmalarımıza başladık. Tüm bu çalışmalar Osmangazi’nin tarihi kültürü ile sahip olduğu tüm değerleri yaşatan, gün yüzüne çıkartan ve tarihi çarşılarımızda alışverişi canlandıran önemli çalışmalardır. Ulu Cami Caddesi cephe sağlıklaştırma, zemin kaplama ve İpek Han ile Bedesten arasında üst örtü çalışmalarımıza başlıyoruz. Burada, tarihi doku ile uyumlu, Ertaş-Bakırcılar Çarşısı ile bütünlük oluşturacak bir formda restorasyon çalışmaları yapılacak. Arıca, Ulu Camimizin batısında kalan Vaiziye Medresesi’nin restorasyon çalışmaları da bu kapsamda yapılacak.”

Dündar, çarşı ve Ulu Camii için bir Hanlar Bölgesi Otoparkı projesini hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar