Ulmlular iftarlarını Burkino Fasolularla paylaştı

Her sene bir Afrika ülkesine iftar yardımı götüren Uluslararası Eğitim ve Teşvik İnisiyatifi (IBFI) bu yıl Burkino Faso’daydı. Yardımlardan Burkino Fasolular kadar, gönüllü olarak bu ülkeye gidip dağıtımda yardım eden Ulmlu Türkler...

Google Haberlere Abone ol
Ulmlular iftarlarını Burkino Fasolularla paylaştı

Her sene bir Afrika ülkesine iftar yardımı götüren Uluslararası Eğitim ve Teşvik İnisiyatifi (IBFI) bu yıl Burkino Faso’daydı. Yardımlardan Burkino Fasolular kadar, gönüllü olarak bu ülkeye gidip dağıtımda yardım eden Ulmlu Türkler de memnun kaldı. Ulm'u Türkler, kendilerine güvenerek bağışta bulunanlara teşekkür ediyor. Ulm ve çevresinde faaliyet gösteren Uluslararası Eğitim ve Teşvik İnisiyatifi (IBFI) her sene Afrika’da düzenlediği iftar yardımlarını bu sene de Burkino Faso'ya ulaştırdı.

Genel Sekreteri Sinan Ergin, “Bu sene Ramazan’da Burkino Faso'ya iftar paketleri dağıtma kararı aldık ve oradaki Türk okulları ile irtibata geçerek bu ay başında Burkino Faso'ya gittik.” dedi.Organizasyonun güzel geçtiğini anlatan Ergin, “Yardım gönüllüsü grup olarak dağıtımda görev almak bizleri çok duygulandırdı.” şeklinde konuştu. Birçok Afrika ülkesini Türk okulları vesilesi ile tanıdıklarını ve yoksulluğun zirvede olduğu bu ülkeler için IBFI olarak yaklaşık 10 senedir yardım kampanyaları düzenlediklerini ve yardımları güvenli bir şekilde yerine ulaştırdıklarını belirten Ergin, yardımların ayni ve nakdi yardımlar şeklinde olduğunu söyledi.

Afrika’nın farklı bir coğrafyası olan Burkino Faso ile ilgili izlenimlerini de paylaşan Ergin şunları söyledi: “Burkino Faso gelir dağılımının adaletsiz olduğu bir Afrika ülkesi. Elektriğin ve suyun olmadığı çamurdan yapılmış evlerin oluşturduğu köyler var. Müslümanların ve Katoliklerin barış için de yaşadıkları bir ülke. İnsanları misafirperver ama eğitimsizlik büyük problem.”

Dernek üyelerinden Yavuz Şafak, Ramazan ve Kurban organizasyonlarında görev almış. Birçok ülkeye gönüllü olarak gittiğini ve bu yardımları fakir insanlara ulaştırmaktan çok mutluluk duyduğunu belirten Şafak, “Başkent Ouagadougou’ya 110 kilometre mesafede bir köyü de ziyaret etme fırsatı bulduk. İnsanların ne kadar zor durumda yaşamaya çalıştıklarını, yardıma muhtaç olduğunu gördük. Her türlü hastalıklarla ve açlıkla mücadele eden bu insanları bir nebze olsun bu yardımlarla sevindirebildiysek ne mutlu bize.” dedi. Şafak, yardımlara vesile olan IBFI'ye, Ulm ve civarında yaşayan Türklere ve Burkina Faso'da yardım eden Türk okulların öğretmen ve yöneticilerine teşekkür etti.

Organizasyonda gönüllü olarak görev alan Harun Çağlar, ilk defa Afrika ülkesine gittiğini belirterek şöyle konuştu: “Bizler buralarda bolluk içinde yaşıyoruz. Oradaki insanları sadece televizyonda görüyorduk. Şimdi yakinen görme imkânımız oldu. Başkentte Merkez Camii’ de akşam iftar dağıtmak için giderken bizleri gören insanlar bizden sadece yiyecek istedi. Caminin kapısına geldiğimizde arabanın etrafına çocuğundan yaşlısına kadar birçok insan toplandı. İftarları dağıttığımızda insanların ne kadar sevindiğini gördük. Yardımlarını güvenerek bize verdikleri için herkese teşekkür ediyorum. Herkese mutlaka bu fakir ülkelere yardım organizasyonlarına katılmalarını tavsiye ederim.”

CİHAN

Yorumlar