Ülkücüler, öldürülen Akyıldız için gıyabi cenaze namazı kıldı

MHP’nin İstanbul Esenyurt’ta açılan seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda öldürülen Cengiz Akyıldız için Adana'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Google Haberlere Abone ol
Ülkücüler, öldürülen Akyıldız için gıyabi cenaze namazı kıldı

MHP’nin İstanbul Esenyurt’ta açılan seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda öldürülen Cengiz Akyıldız için Adana'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Ulu Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan namaza MHP Adana Milletvekili Ali Halaman, MHP Adana belediye başkan adayları ile çok sayıda ülkücü katıldı.

Namaz sonrası cami önünde basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Ali Arslan, Akyıldız’ın 12 Eylül davasında 19 kez idamla yargılanıp, 11 yıl cezaevinde yattığını hatırlattı. 12 Eylül’ün işkence ve despotlarının öldüremediği, yıldıramadığı Cengiz Akyıldız’ın dün kahpe bir kurşunla şehit edildiğini ifade eden Arslan, “Camiamızın, Türk milletinin başı sağ olsun. Bizler ülküdaşları olarak, Cengiz Ağabeyimize hakkımızı helal ediyoruz. İnşallah oda bulunacağı ali makamda bize şefaat eder.” dedi.

Basının olayı, 'Ülkücüler ve karşıt görüşlüler' diye yansıtmasına tepki gösteren Arslan, “Bu ve benzeri olaylar mahallede çocukların gülle oynaması veya o esnada çıkan kavga değildir. Bu Türk milletinin varlık, yokluk meselesidir. Bu Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmesi veya bölünmemesi meselesidir.” diye konuştu.

Arslan, açıklamasında hükümeti ve Başbakanı uyarıp şöyle devam etti: “Türk milliyetçiliğine, ülkücülüğe inanan Türk gençliği; eğer bu olayların önü alınmazsa evvela sizi oradan indirecek. Ve Türkiye Cumhuriyeti devletine kasteden kim varsa onları cehennem çukurlarının en dibine göndermek için yemin etmiştir. Sayın başbakan, eğer kendinize güveniyorsanız –Fatiha dahi okuyamaz– dediğiniz Türk gençliği, Türk milliyetçileri burada. Az önce ikindi namazını kıldık. Akabinde kıymetli büyüğümüzü Allah telaya teslim ettik. Haydi, buyurun; hodri meydan, kefen öyle giyilmez, böyle giyilir.”

Terör örgütü aleyhine slogan atan grup, daha sonra toplu halde Ülkü Ocakları Temsilciliği’ne kadar yürüdü. Bu arda gruptaki bazı kişiler, Ulu Cami avlusunda namaz öncesi görüntü çeken polislere tepki gösterdi. CİHAN

Yorumlar