Ülkücüler Diyarbakır'da bayrağa yapılan saldırıyı kınadı

Terör örgütü mensuplarının Diyarbakır'daki 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı kışlasındaki Türk bayrağının indirilmesine Antalya Manavgat'ta Ülkü Ocakları ve sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya...

Google Haberlere Abone ol
Ülkücüler Diyarbakır'da bayrağa yapılan saldırıyı kınadı

Terör örgütü mensuplarının Diyarbakır'daki 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı kışlasındaki Türk bayrağının indirilmesine Antalya Manavgat'ta Ülkü Ocakları ve sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Ülkücüler, 'Bayrağımıza uzanan eller kırılsın', 'Bayrağımız onur ve şerefimizdir', 'Bayrağımız bağımsızlığımızın ve hürriyetimizin sembolüdür' ve 'Bayrağımız bizim namusumuzdur, bayrağımıza uzanan elleri lanetliyoruz' şeklinde slogan attı.

Ülkü Ocakları Manavgat Şube Başkanı Selman Öztürk, yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin onur, şeref ve bağımsızlığının sembolü ay yıldızlı Türk bayrağına uzanan kirli elleri kınadıklarını söyledi. Türk bayrağının bu milletin onur, şeref ve bağımsızlık sembolü olduğunu belirten Özen, yüce Türk milletinin onur ve şerefini sembolize eden bayrağımıza yönelik her türlü saldırıyı lanetlediklerini kaydetti. Öztürk, "Bayrağımıza uzanan kirli elleri nefretle kınıyoruz. Lanetliyoruz. Ülkücü gençler olarak bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımızı indirmeye çalışanlara geçmişte atalarımız izin vermemiştir. Bugün biz torunları olarak milli birlik ve beraberliğimiz sembolü olan ay yıldızlı bayrağımıza her türlü saldırılara karşı koruyacaktır. Rengini şehitlerimizin kanında alan bayrağımıza yönelik her türlü saldırıyı lanetliyoruz." dedi.

MHP Manavgat İlçe Başkanı Yener Çiviler de yaptığı açıklamada, yüce Türk milletinin bağımsızlığının sembolü olan ay yıldızlı bayrağa yönelik her türlü saldırıyı lanetlediklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar