Ülkücüler Bağcılar’da Kerkük eylemi yaptı

Bağcılar Meydanı’nda toplanan Ülkücüler, Kerkük'te IŞİD tarafından Türkmenlere yönelik yapılan saldırıları protesto etti. Ellerinde pankartlar bulunan grup. ‘Kerkük Türk'tür, Türk kalacak’ şeklinde sloganlar attı. Ülkücü İşçiler...

Google Haberlere Abone ol
Ülkücüler Bağcılar’da Kerkük eylemi yaptı

Bağcılar Meydanı’nda toplanan Ülkücüler, Kerkük'te IŞİD tarafından Türkmenlere yönelik yapılan saldırıları protesto etti. Ellerinde pankartlar bulunan grup. ‘Kerkük Türk'tür, Türk kalacak’ şeklinde sloganlar attı. Ülkücü İşçiler Derneği İstanbul İl Başkanı Savaş Karaca, "İster ümmet anlayışıyla, ister soydaşlık hukukuyla isterse de siyasi ve stratejik hangi açıdan bakılırsa bakılsın Türk hükümetinin Türkmenlere yapılan zulüm ve istilaya seyirciye kalması akla ve mantığa ters düşmektedir. Bu istilaya müdahale edilmesi insani, İslami ve vicdani talebimizdir.” dedi.

Ülkücü İşçiler Derneği İstanbul İl Başkanlığı öncülüğünde toplanan grup Bağcılar Meydanı’nda Musul ve Kerkük'te yaşanan olayları protesto etti. Grup ellerinde ‘Kerkük Türk'tür, Türk kalacak’, ‘Türkeş’in ordusu IŞİD’in korkusu’ yazılı dövizler taşıyarak çeşitli sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Ülkücü İşçiler Derneği İstanbul İl Başkanı Savaş Karaca, Musul’da, Kerkük’te zulme ve istilaya maruz kalan Türkmenlerin Türkiye Cumhuriyeti’nden ve Türk hükumetinden ümit bekleyen seslerine ses olabilmek, maruz kaldıkları zulüm ve istilaya dikkat çekebilmek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. Karaca, “Daha önceleri Bosna’da, Karabağ’da, Hocalı’da, Doğu Türkistan’da Müslüman Türk’e reva görülen zulüm bugün Misakı Milli diye adlandırdığımız Musul’da Kerkük’te Müslüman Türk’e reva görülmektedir. İster ümmet anlayışıyla, ister soydaşlık hukukuyla isterse de siyasi ve stratejik hangi açıdan bakılırsa bakılsın Türk hükümetinin Türkmenlere yapılan zulüm ve istilaya seyirciye kalması akla ve mantığa ters düşmektedir. Bu istilaya müdahale edilmesi insani, İslami ve vicdani talebimizdir.” ifadelerini kullandı.

Grup yapılan açıklamanın ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından olaysız dağıldı. CİHAN

Yorumlar