Ülkücü grubu zafer işaretiyle tahrik etmek istediler

Kayseri’de bir grup ülkücü, İstanbul’da MHP’nin seçim bürosuna yapılan silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Google Haberlere Abone ol
Ülkücü grubu zafer işaretiyle tahrik etmek istediler

Kayseri’de bir grup ülkücü, İstanbul’da MHP’nin seçim bürosuna yapılan silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonrasında iki kişi zafer işareti yaparak ülkücü grubu tahrik etmek istedi. Gruptan bazıları şahısları kovalamaya başladı. Ülkücü grup arasındaki insanların sağduyulu hareket etmesi ve polisin araya girmesiyle olaylar yatıştı.

MHP’nin İstanbul Esenyurt seçim irtibat bürosuna yönelik saldırıda hayatını kaybeden basın danışmanı Cengiz Akyıldız için Kayseri Ülkü Ocakları Hunat Camii’nde gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonrasında dönen gruba yönelik iki kişi zafer işareti yaparak tahrik etmek istedi. Bu arada, gruptan bazıları iki kişinin peşinden koşmaya başladı. Şahıslar kaçarken ülkücü grubun içindeki sağduyu kişiler, olayları büyümeden engellemeye çalıştı. Bölgede bulunan HDP’nin il başkanlığı bürosu önünde önlem alan polis grubu yatıştırmaya çalıştı. Grup, daha sonra ülkü ocakları binası önüne gitti ve olaysız bir şekilde dağıldı. Ülkücü grubu tahrik etmek isteyen iki şahsın tespiti ve yakalanması içinde çalışma başlatıldı.

Öte yandan, Cengiz Akyıldız’ın silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden dolayı ülkü ocakları binası önünde Türk bayrağı ve ülkü ocakları bayrağı yarıya indirildi.
CİHAN

Yorumlar