Ülkü Ocaklarının yardım TIR’ları Habur’dan Türkmenlere gönderildi

Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından başlatılan yardım kampanyası doğrultusunda Türkiye’de il ve ilçelerde toplanan gıda, giyim, sağlık vb. malzemeleri paketlenip TIR’lara yüklendikten sonra Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarında...

Google Haberlere Abone ol
Ülkü Ocaklarının yardım TIR’ları Habur’dan Türkmenlere gönderildi

Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından başlatılan yardım kampanyası doğrultusunda Türkiye’de il ve ilçelerde toplanan gıda, giyim, sağlık vb. malzemeleri paketlenip TIR’lara yüklendikten sonra Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak’taki Türkmenlere gönderildi. Kampanya çerçevesinde 20 TIR kapasitesinde olan yardım TIR’ları Habur’dan Irak’a geçti. Konvoy şeklinde Irak’a geçiş yapan yardım TIR’larının adreslerine ulaşana kadar Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz da eşlik etti.

Yardım konvoyuyla ilgili konuşan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, “Türkiye genelinde soydaşlarımız adına liderimiz emir ve talimat doğrultusunda yardım kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Sende doyur, sende giydir temalı bir yardım kampanyası başlatıldı. Bizde Ülkü Ocakları olarak soydaşlarımızın her zamankinden daha fazla Türk Milliyetçilerine ihtiyaç olduğunu düşünerek geciktirmeden ‘Türkmeneline, Türk’e elini uzat’ adı altında yardım kampanyalarımızı devam ettirdik. 25 Haziran itibarıyla Türkiye’nin her yerinde büyük Türk milletinin yüksek teveccühü ile karşı karşıya kalınarak da şimdiye kadar 20 TIR kapasitesinde yardım toplanmış bulunmaktayız. Bu yardımların içerisinde tekstil, gıda ve sağlık malzemeleri bulunmaktadır. İleri ki tarihlerde de bu yardımlarımız Allah’ın izni ile devam edecektir.” dedi.

Genel Başkan Olcay Kılavuz, “Ülkücüler sadece kendisi için yaşayan kimseler değildir. Sadece lafta ülkücülüğünü Türk’e sevdalı olduğunu belirten değildir. Biz Kerkük aşığıyız. Biz Türkmenelinin sevdalılarıyız. Oradaki soydaşlarımız 100 yılı aşkın süredir acıyla, kederle, gözyaşıyla karşı karşıya kalırken, burada bizim yediğimiz lokma boğazımızdan geçemez, içtiğimiz su boğazımızdan geçemez. Her şeyden evvel insanlık soydaşa da, her hangi bir insana da sahip çıkmayı gerektirir.” diye konuştu.

Başkan Olcay Kılavuz sözlerini şöyle sürdürdü: “Maalesef bugün Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri şimdiye kadar yapılan yardım kampanyasıyla ilgili gereken desteği sağlamadığı gibi önümüze birçok engel de çıkartmış durumdadır. Ben büyük Türk milletinin vicdanına bırakıyorum. Yetkililerle görüştüğümüzde Habur Sınır Kapısı’na kadar Türkiye’deki yardımları getirdiğinizde yurtdışına olan nakliye araçlarını biz tutacağız dedikten sonra baktığımızda buraya geldiğimizde nakliyeleri biz karşılamayacağız, bir krizle karşı karşıyayız. Dolayısıyla bu krizin aşınmasından sonraki süreçte yardımcı olabiliriz diyorlar. Resmen Türkmeneline giden yardımları engellemek üzere birilerinden talimat aldıklarını görmekteyiz. Onun için ben soydaşlarımızın yalnız bırakıldığını görüyorum. Özellikle Türk Cumhuriyeti Hükümeti yetkilileri tarafından. Onun için kendilerini şiddetle, nefretle kınıyorum. Soydaşlarımız için biz yaşamasını da biliriz, can vermesini de biliriz. Önümüze hangi engel çıkarsa çıksın o engelleri atlatmasını şanımız, şerefimiz, namusumuz olarak bilinmesini de yetkililerin duymasını isterim.” CİHAN

Yorumlar