Ülkü Ocakları'ndan Mekke’nin fethi semineri

Yozgat Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından 'Mekke'nin Fethi, Seyyid Ahmet Arvasi ve Ülkücü Hareket' konulu seminer düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Ülkü Ocakları'ndan Mekke’nin fethi semineri

Yozgat Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından 'Mekke'nin Fethi, Seyyid Ahmet Arvasi ve Ülkücü Hareket' konulu seminer düzenlendi.

Yozgat Türk Ocağı konferans salonunda düzenlenen seminere ülkü ocağı üyeleri, gençler ve vatandaşlar katıldı. Başkan Adnan Menderes Gülbaş, seminerde yaptığı konuşmada Mekke’nin dünyada en kutsal şehirlerden bir tanesi olduğunu belirterek, fetih döneminde yaşanan süreci anlattı.
Mekke’nin fethinin ardından Seyid Ahmet Arvasi Hoca hakkında da bilgiler veren Gülbaş, Arvasi Hoca'nın Mamak'ta geçirdiği ilk kalp krizini ve merhum Türkeş’in Arsavi Hoca'yla yaşadığı diyaloglara değindi.

Ülkücü gençliğin vatanın bölünmez bütünlüğü için her zaman ülkenin menfaatini ön planda tuttuğunu ifade eden Gülbaş, şunları söyledi: "Biz mesafeleri adımladıkça, uzaklardan el sallayan bir ana gibi ardımızda kaldı mağaramız. O mağara ki bizim için kurtuluştu, sığınaktı. O mağara ki bizi görünmez kılmak için kapısında güvercinlerin yuva yaptığı, örümceklerin ağ ördüğü nebevî bir hatıra; Rahîm olanın rahmetiyle tecelli ettiği bir rahimdi. Biz yokken kirli postalların çiğnediği ve asit yağmurlarının suladığı topraklarımızın kokusunu içimize doya doya çekmeden evvel o mağaradan ciğerlerimize dolan yosun kokusunu teneffüs ettik yüz yıldır. Orası bizim için, hakikatlerin duvarlara yansıdığı Eflatun’un mağarası gibi aydınlatıcıydı. Biz gölge oyunlarına oradan aşinayız. Fakat sizin aşağılık Karagöz-Hacivat dümenlerinizden tiksiniyoruz. İlk işimiz de gelip gözünüze gerilen perdeyi darmadağın edip, gördüğünüzün ardındaki sefih ve sefil figürleri parçalamak olacak. O zaman gözünüzün bebeğine gerçek âlemin güneşi dokunacak. O gün teniniz bambaşka bir sıcaklıkla ısınacak. Sizi bilmeyiz ama bizler ve masum yüzlü çocuklar için, o günden sonra her şey çok güzel olacak. Sizin anlayacağınız mazimizi bir coşkun küheylan, öfkemizi de kamçı eyleyip doludizgin geliyoruz." CİHAN

Yorumlar