Ülkü Ocakları, dev Türk bayrağı açtı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Ülkü Ocakları Şubesi üyeleri Türk bayrağının indirilmesine tepki göstererek şehrin en işlek caddesi olan Ulu Cami Caddesi'nde dev Türk bayrağı açtı.    Boyacılar Parkı önünde basın...

Google Haberlere Abone ol
Ülkü Ocakları, dev Türk bayrağı açtı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Ülkü Ocakları Şubesi üyeleri Türk bayrağının indirilmesine tepki göstererek şehrin en işlek caddesi olan Ulu Cami Caddesi'nde dev Türk bayrağı açtı.

    Boyacılar Parkı önünde basın açıklaması yapan İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Başkanı Musa Salık, "Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerelerin, terörü durdurmadığı gibi teröristleri daha çok şımarttığı, son hadiselerden sonra herkesin malum olmuştur. Türk Devleti'nin etkisi git gide azalırken, bölücülerin faaliyetleri ise her geçen gün yoğunluk kazanmaktadır. Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılmaktadır." dedi.

    Bölücü örgüt mensuplarının gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yaptığını belirten Salık, "Diyarbakır Bingöl karayolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye gitmemektedir. Bardağı taşıran son damla ise askeri alana girerek Türk bayrağının indirilmesi olmuştur. Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi omanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek, hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Buradan açıkça beyan etmek istiyoruz Türk’ün bayrağına uzanacak elleri kırarız. Türk’ün vatanına dikilecek gözü çıkartırız. Türk’ün şerefine uzanacak dilleri kopartırız. Hiç kimse Türk milliyetçilerini aşmadan Türkiye üzerinde hesap yapabileceğini sanmasın. Bizim canımız tende olduğu müddetçe Türkiye bir Türk yurdu olarak varlığını sürdürecektir." şeklinde konuştu.

     Türk bayrağı açan İskenderun Ülkü Ocakları üyeleri basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar