"Ülkenin ve Erzurum'un orman varlığı artıyor"

Erzurum Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, ülkenin ve Erzurum'un orman varlığı sayısında artış yaşandığını açıkladı. Orman Genel Müdürlüğü'nün 175. kuruluş yıldönümü nedeniyle Çetiner, kurum misafirhanesinde kahvaltılı...

Google Haberlere Abone ol
"Ülkenin ve Erzurum'un orman varlığı artıyor"

Erzurum Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, ülkenin ve Erzurum'un orman varlığı sayısında artış yaşandığını açıkladı.

Orman Genel Müdürlüğü'nün 175. kuruluş yıldönümü nedeniyle Çetiner, kurum misafirhanesinde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Çetiner, dünyanın bir çok ülkesinde orman varlığı azalırken Türkiye'de ise artış gösterdiğini ifade etti. Orman Bölge Müdürü 1970'li yıllarda 20,2 milyon hektar olan orman varlığının, gayretli çalışmalar neticesinde önceki yıl 21,7 milyon hektara ulaştığını kaydetti. Ülkenin yüzde 25'nin ormanlık olduğunu anlatan Çetinkaya bu oranı yükseltmek için başlatılan hummalı çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. Ülkedeki ormanlaşmayla paralmel olarak Erzurum'da da yeşil kuşaklar oluşturulduğuna vurgu yapan Çetinkaya,"Kurum olarak her yıl 15 milyon fidan üretiyoruz. Erzurum ve bize bağlı 6 ilde üretilen fidanlar toprakla buluşturuluyor. Her yıl Erzurum'da bin 200, sorumluluk bölgemizde ise 3 bin hektar alanı ormanlaştırıyoruz." dedi.

PİKNİKÇİLERE ATEŞ UYARISI

Orman Bölge Müdürü Çetiner, büyük emeklerle oluşturulan ve milli servet olan ormanlık alanların korunması ve yaşatılması için vatandaşlara büyük görevlerin düştüğünü kaydetti. Çetiner, yaz mevsiminin gelmesiyle piknik mevsiminin başladığına işaret ederek,"Piknikçilere seslenmek istiyorum. Yangın mevsimine girdik. Ormanlarımız yanmasın, geleceğimiz kararmasın. Vatandaşlarımız ormanlık alanlarda yaptıkları piknik sonrasında piknik ateşlerinin söndürülmesinden emin olsunlar. Ateşi iyice söndürmeden piknik alanından vatandaşlarımız ayrılmasın. Böylece ormanlarımızı olası yangınlardan korumuş oluruz. Ayrıca orman yangınlarında ücretsiz 'Alo 177' orman yangın hattından bizleri arasınlar." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar