Ülkenin dört bir köşesinde demokrasi nöbeti devam ediyor

Kayseri, Niğde, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Sivas'ta vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam ediyor

Google Haberlere Abone ol
Ülkenin dört bir köşesinde demokrasi nöbeti devam ediyor

Kayseri'de Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) tepki göstererek, pankartlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi.

Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara destek için meydana gelen AK Parti Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel ve Hülya Nergis ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, vatandaşları selamladı.

İlahiyatçı yazar Prof. Dr. Emin Işık, vatandaşlara hitap ederek 15 Temmuz darbe girişimini lanetledi, neyzen Erguner Neyzen dinleti sundu.

Niğde

Pankartlar ve Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar attı.

Hazırlanan platformda Kur’an-ı Kerim, sela ve ezan okundu. Platformda sahne alan grubun söylediği ilahilere vatandaşlar da eşlik etti.

Ardından sahneye çıkan Çağlayan İlahi Grubu ve semazen ekibi, gösteri sundu. Bir semazenin Türk bayrağı ile gösterisi beğeni topladı.

Kırıkkale

Cumhuriyet Meydanı'nı doldurarak Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Dik dur, eğilme, Kırıkkale seninle", "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganları atan vatandaşlar, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in idamını istedi.

Din görevlileri, Kur'an-ı Kerim okuyarak, dua etti.

Yozgat

Cumhuriyet Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürdü.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi. Vatandaşlar, marşlar eşliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı.

Alandakilere sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler tarafından çay, su ve yiyecek ikram edildi.

Yerköy'de "Seccadeni al, gel" etkinliği

Yerköy ilçesinde ''Seccadeni al, gel'' etkinliği için İstasyon Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi, şehitler ve Türkiye için dua etti.

Kur'an-ı Kerim'in okunduğu demokrasi nöbetinde, İlçe Müftüsü İbrahim Güneş tarafından dua edildi.

Kılınan yatsı namazı sonrası ilahi ekibi ve semazenler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu.
Yozgat Belediyesi Mehteran Takımı konser verdi.

Kırşehir

Cacabey Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz'daki darbe girişimini protesto etti.
Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetinin tutulduğu meydanı dolduran vatandaşlar, Kırşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın kahramanlık marşlarına eşlik etti.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kubilay Kolukırık şefliğindeki Tasavvufî Halk Müziği Korosu tarafından konser verildi.

Meydanı dolduran vatandaşlara "Seni Seviyoruz Reis" yazılı pankartlar dağıtıldı. Vatandaşlar, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili açılan fotoğraf sergisine yoğun ilgi gösterdi.

Demokrasi nöbetine AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sivas

Kent meydanındaki valilik önünde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, FETÖ'ye tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, milletin Türkiye'nin istikbaline, istiklaline ve geleceğine katkı koymak için darbe girişiminden bu yana meydanlarda olduğunu söyledi.

Milletin tarih yazdığını vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

"Bu ülkede 27 Mayıslar, 12 Eylüller, 27 Nisanlar, 28 Şubatlar yaşandı. Vatandaşımız, milletimizin bir gerekçeyle yutkunduğu ve sesini çıkaramadığı bir ülkede, siz 15 Temmuz'da şahlanışınızı gösterdiniz. Bu gençlerimiz tankların üzerine çıktı. Bu gençlerimiz geleceğini kurtardı. Milletimiz devletiyle barıştı, devletiyle buluştu ve devletinin geleceğini kurtardı. Türkiye'de darbeciler ilk defa böyle bir millet gördü ama dünya demokrasi tarihinde böylesine bir milleti, tankını kovalayan, onun önüne yatan, uçağını kovalayan bir milleti ilk defa gördü.

O yüzden Türkiye'nin geleceği sizlere müteşekkirdir."

Daha sonra Ayna Grubu'nun kurucularından sanatçı Erhan Güleryüz, konser verdi.

Yorumlar