"Ülke kalkınmasında ihracat stratejik öneme sahip"

Adana Sanayi Odası (ADASO) ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) işbirliğiyle düzenlenen ‘Sertifikalı A’dan Z’ye Dış Ticaret Eğitim Programı’ başladı.

Google Haberlere Abone ol
"Ülke kalkınmasında ihracat stratejik öneme sahip"

Adana Sanayi Odası (ADASO) ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) işbirliğiyle düzenlenen ‘Sertifikalı A’dan Z’ye Dış Ticaret Eğitim Programı’ başladı.

Programda ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, ihracatın ülke kalkınmasında stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, ihracatın artırılması için öncelikli olarak sanayi firmalarına yetişmiş ihracat elemanı kazandırılmasını hedeflediklerini söyledi. Adana’nın ihracat potansiyelinin artırılarak hak ettiği yere gelmesi, 2023 yılı hedefleri arasında bulunan 500 milyar dolarlık ihracatın gerçekleştirilmesine katkı koymak amacıyla Adana firmalarının ihracata daha çok yönelmelerini teşvik etmeye, ihracata yeni firmalar kazandırılmasına katkı sağlamaya çalıştıklarını belirten Kıvanç, küreselleşen dünya pazarlarında ülke kalkınması için ihracatın stratejik öneme sahip olduğunu anlattı. Kıvanç, acımasız rekabetin yaşandığı günümüzde satmak için üretimin yeterli olmadığını vurgulayarak, fiyat ve kalitenin yanı sıra tüketicilerin özel taleplerinin ürünün satılmasında etkin rol oynamaya başladığını dile getirdi.

Dış ticarette düzenlemelerin daha karmaşık, yaptırımların ise daha ağır olduğuna dikkat çeken Kıvanç, işlemlerdeki hata ve gecikmelerin firmaların yurtdışındaki ticari ilişkilerini doğrudan etkilediğine vurgu yaptı. Dünya ticaretinde söz sahibi olunabilmesi için uluslararası ticaret süreçlerine hakim olunması gerektiğinin altını çizen Zeki Kıvanç, “Piyasada genellikle tek bir eğitmen tarafından verilen bu eğitimlerin maliyeti kişi başı ortalama bin 500 lira civarında. Konusunda uzman 12 eğitmen tarafından gerçekleştirilecek eğitimi üye firmalarımıza ücretsiz olarak sunabilmenin gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. Kıvanç, Akdeniz İhracatçı Birliği ile stratejik ortaklık içinde yürütülen etkinliğin Adana’daki diğer kurum ve kuruluşların da yeni işbirlikleri geliştirmelerine örnek olmasını arzu ettiğini sözlerine ekledi.

Adana Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Sertifikalı A’dan Z’ye Dış Ticaret Eğitim Programı’nda ilk ders, İzmir Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Öğretim Görevlisi Gümrük Müşaviri Ahmet Özken tarafından verildi. Toplam 66 saat eğitimin verileceği 3 haftalık kurs sonunda, eğitimin en az yüzde 80’ine devam eden ve başarılı olan katılımcılara sertifika verileceği eğitim programında katılımcı sayısında yoğun talep nedeniyle hedeflenenin üzerine çıkıldı. CİHAN

Yorumlar