Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan darbe girişimi hakkında konuştu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: "O dış güçlere, şer odaklarına maşa olurken Sakarya'dan yükselebilecek sesi 15 Temmuz'da hesaba katmadılar. Sakarya'dan yükselebilecek sesin Edirne, Kars, Trabzon, Mersin'den duyulabileceğini ve 786 bin kilometrede 'ben milletim, ben iradenin sahibiyim' diyebileceklerini hesaba katmadılar"

Google Haberlere Abone ol
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan darbe girişimi hakkında konuştu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "O dış güçlere, şer odaklarına maşa olurken Sakarya'dan yükselebilecek sesi 15 Temmuz'da hesaba katmadılar. Sakarya'dan yükselebilecek sesin Edirne, Kars, Trabzon, Mersin'den duyulabileceğini ve 786 bin kilometrede 'ben milletim, ben iradenin sahibiyim' diyebileceklerini hesaba katmadılar." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Demokrasi Meydanı'nda on binlerce kişinin katılımıyla devam eden demokrasi nöbetine katılan Bakan Arslan, Anadolu coğrafyasının Avrupa, Asya ve Kafkasya ile Ortadoğu arasında köprü konumunda olduğunu söyledi.

Bu zamana kadar bunun hakkının verilmediğini belirten Arslan, "Ne zamana kadar? Ne zaman ki sizin desteğinizle 'halkın hizmetindeyim' diyen bir Recep Tayyip Erdoğan ve onun ekibi çıktı, işte yaptıkları yatırım ve projelerle kıtaları denizin altında demiryoluyla birleştirerek Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya'yı yaparak. Dediler ki biz sadece coğrafya olarak köprü olmayacağız yaptığımız projelerle dünyanın her yeri için kıtaları birbirine birleştirmek adına köprü olacağız ve bu konumumuzdan yararlanacağız." diye konuştu.

Arslan, şer odaklarının 2023 hedeflerine yürüyen, Türkiye'yi ilk 10 ekonomi arasına sokmak isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı istemediğini ifade ederek, "Onların istememesini anlamak mümkün çünkü onların pastasından pay almak istedik ama onlara bu ülkede maşalık yapanlar, onların bu ülkede maşası olanlar içimizdeki hainler bir şeyi hesaba katmadılar. O dış güçlere, şer odaklarına maşa olurken Sakarya'dan yükselebilecek sesi 15 Temmuz'da hesaba katmadılar. Sakarya'dan yükselecek sesin Edirne, Kars, Trabzon, Mersin'den duyulabileceğini ve 786 bin kilometrede 'ben milletim, ben iradenin sahibiyim' diyebileceklerini hesaba katmadılar." ifadelerini kullandı.

-"Dünya coğrafyasının çok önemli bir yerindeyiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da Türk milletinin sezgilerinin güçlü olduğunu ve vatan, bayrak deyince gerisinin teferruat olduğunu söyledi.

15 Temmuz'da Türk milletinin destan yazdığını vurgulayan Yazıcı, "Bizim tarihimizde darbeler maalesef olmuştur. Darbe süreçleri yaşadık. Dünya coğrafyasının çok önemli bir yerindeyiz. Türkiye milletin desteğiyle sizden güç alan hükümetimiz Türkiye'nin stratejik üstünlüğünü icra ettiği eserlerle habire açılıyor. Bunu çekemeyenler var. Düşmanlarımız var ama maalesef bu düşmanlara içimizden destek verenler var. 15 Temmuz'da sizin tanklarınızı, uçaklarınızı, helikopterlerinizi vatanı kurtarmak için kendilerine teslim edilen kişiler meydanlara çıkarak onun sahibi aziz millete doğrulttular." değerlendirmesinde bulundu.

Yazıcı, 15 Temmuz'un egemenlik hakkına, demokrasiye sahip çıkmanın günü olduğunu vurguladı.
FETÖ'cü darbe mensuplarının ve onun yandaşlarının devlet kurumlarından tasfiyesinin çok seri bir şekilde yapıldığını ve olağanüstü hal rejiminin ana konusunun bu olduğunu dile getiren Yazıcı, şunları kaydetti:

"Biz milletimizin aleyhine sonuç doğuracak hiçbir eylem icra etmedik, etmeyeceğiz. Ne yapıyorsak milletin hukukunu korumak, ülkemizin çıkarlarını en etkili hale getirmek için bu süreçleri ilan ediyoruz. 2 gündür olağanüstü hal uygulanıyor. Sizin hayatınızda değişen bir şey var mı? Olağanüstü halin öznesi teröristler ve ona destek veren bütün grup, unsur ve kişilerdir. 15 Temmuz, bu yapının ne denli karmaşık, ne insafsız silahlı bir terör örgütü olduğunun kanıtıdır. Herkes tavrını, duruşunu buna göre belirleyecek. Aziz milletimiz de bu duruşu gösteriyor."

Yorumlar