Ulaş’ta seçimlerin yenilenmesine karar verildi

Sivas’ın Ulaş ilçesindeki belediye başkanlığı seçimleri iptal edildi. Ulaş İlçe Seçim Kurulu, diğer partilerin itirazı üzerine, seçimi kazanan CHP’li Hüseyin Gülkanat’ın adli sicil kaydığı bulunduğu için seçimi iptal etti.

Google Haberlere Abone ol
Ulaş’ta seçimlerin yenilenmesine karar verildi

Sivas’ın Ulaş ilçesindeki belediye başkanlığı seçimleri iptal edildi.

Ulaş İlçe Seçim Kurulu, diğer partilerin itirazı üzerine, seçimi kazanan CHP’li Hüseyin Gülkanat’ın adli sicil kaydığı bulunduğu için seçimi iptal etti. Ulaş'taki seçim, 1 Haziran 2014 Pazar günü tekrarlanacak. CHP ise Yüksek Seçim Kurulu’na itiraza hazırlanıyor.

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Ulaş Belediye Başkanlığı'na CHP adayı Hüseyin Gülkanat seçildi. AK Parti, adayın adli sicil kaydı bulunduğu gerekçesiyle Ulaş İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. Kurul, adayın seçilme yeterliliğinin bulunmadığı yönünde karar verdi. CHP daha sonra Sivas İl Seçim Kurulu’na itiraz etti. Sivas İl Seçim Kurulu, CHP’nin yaptığı itirazı reddetti, Ulaş İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı kararı onayladı. Diğer partilerin seçimlerin yeniden yapılması yönündeki talebini görüşen Ulaş İlçe Seçim Kurulu, seçimleri iptal etti ve seçimlerin 2 ay sonra tekrarlanmasını kararlaştırdı.

“YÜKSEK SEÇİM KURULU’NA BAŞVURACAĞIZ”

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yarın başvuracaklarını aktardı. Karasu, “YSK Ulaş İlçe Seçim Kurulu’nun kararını iptal ederse seçimi biz kazanmış olacağız. Sandıkta kazandığımız seçimi masa başında kaybetmemizi kimse beklemesin.” dedi.

“İLÇE SEÇİM KURULU ÇELİŞKİLİ KARAR ALDI”

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin ise Ulaş İlçe Seçim Kurulu’nun kararının Sivas İl Seçim Kurulu tarafından da onaylandığını belirtti. Daha önce 2 partinin seçimlerin yenilenmesi için Ulaş İlçe Seçim Kurulu'na başvurduğunu; ancak reddedildiğini aktaran Şahin, kurulun bir gün arayla kendisiyle çelişen kararlar aldığını savundu. Ziya Şahin, buna rağmen seçimlerin yenilenmesine karar verildiği takdirde seçim çalışmalarına başlayacaklarını anlattı.

CHP'nin yapacağı itirazın ardından seçimlerin yeniden yapılıp yapılmayacağına Yüksek Seçim Kurulu karar verecek. CİHAN

Yorumlar