Ulaş’ta belediye başkanına İl Seçim Kurulu karar verecek

30 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler seçimi sonrası bir çok ilde itirazlar yapılmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Ulaş’ta belediye başkanına İl Seçim Kurulu karar verecek

30 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler seçimi sonrası bir çok ilde itirazlar yapılmaya devam ediyor. Sivas’ın Ulaş ilçesinde kazanan CHP’li adayın adli sicil kaydı bulunduğu gerekçesiyle AK Parti itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu itirazı kabul ederken, Belediye Başkanı İl Seçim Kurulu’nun kararıyla belirlenecek.

Sivas’ta da merkez ve ilçelerde siyasi partiler tarafından seçim kurullarına itirazlar yapıldı. Ulaş İlçesinde Belediye Başkanlığı seçimini 2 puan farkla CHP’li aday Hüseyin Gülkanat kazandı. 2. sırada ise AK Partili aday İsrafil Göçgün yer aldı. AK Parti ise CHP’li adayın adli sicil kaydı bulunduğu gerekçesiyle İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulundu.
İlçe Seçim Kurulu AK Parti’nin yaptığı itirazı kabul ederek, CHP’li adayın adli sicil kaydının bulunduğunu ve seçilme yeterliliğine engel teşkil ettiğine karar verdi. CHP ise İl Seçim Kuruluna itiraz etti. CHP, gerekirse Yüksek Seçim Kuruluna itiraz edeceklerini belirtirken, AK Parti ise İl Seçim Kurulundan Belediye Başkanlığını kendilerinin kazandığı yönünde karar vermesini bekliyor.

“İLÇE SEÇİM KURULU KENDİYLE ÇELİŞTİ”

CHP İl Başkanı Ulaş Karasu adaylarının seçimi kazandığını ancak AK Parti’nin ilçe seçim kuruluna itiraz ettiğini söyledi. İlçe Seçim Kurulu’nun daha önce ‘Hüseyin Gülkanat’ın adaylığı için bir sakınca yoktur’ demesine rağmen AK Parti’nin yaptığı itirazı kabul ettiğini, kendilerinin de il seçim kuruluna itiraz ettiğini anlatarak, “İlçe Seçim Kurulu kendi verdiği kararla çelişmiş oldu. Kararı bekleyeceğiz, gerekirse Yüksek Seçim Kuruluna itiraz edebiliriz.” dedi.

“KARARIN LEHİMİZE SONUÇLANMASINI BEKLİYORUZ”

AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin ise Hüseyin Gülkanat’ın daha önceki bir suçtan dolayı seçilme yeterliliğine engel teşkil eden arşiv kaydı olduğunu savunarak, “İtiraz süresi içinde mazbata almadan itiraz etmiş olduk. İlçe Seçim Kurulu itirazımızı değerlendirdi. CHP’li adayın seçilme yeterliliği bulunmadığından adaylığını düşürdü. Bu karara karşın İl Seçim Kuruluna itiraz ettiler. İl Seçim Kurulu, İlçe Seçim Kurulu kararını kaldıracak veya İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı kararı tasdik edecek.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar