UKUB, temel kalıpçılık eğitimi verecek

Tersine Mühendislik Merkezi (TMM) ve Ortak Analiz ve Simülasyon Merkezi (ASOM) projelerine UKEM’i de ekleyen Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB), Teknoloji ve Eğitim Merkezi adıyla faaliyete geçecek yeni binasında meslek lisesi öğrencilerine,...

Google Haberlere Abone ol
UKUB, temel kalıpçılık eğitimi verecek

Tersine Mühendislik Merkezi (TMM) ve Ortak Analiz ve Simülasyon Merkezi (ASOM) projelerine UKEM’i de ekleyen Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB), Teknoloji ve Eğitim Merkezi adıyla faaliyete geçecek yeni binasında meslek lisesi öğrencilerine, üyelerine ve sektöre temel kalıpçılık eğitimi verecek.

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki BUTGEM’de faaliyet gösteren Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB), Beşevler Küçük Sanayi Sitesi’ne taşınıyor. Sanayi ile iç içe olmak ve daha verimli çalışmalara imza atmak isteyen UKUB yönetimi, Teknoloji ve Eğitim Merkezi olarak kullanılacak 300 metrekarelik yeni hizmet binasında, teknoloji, Ar-Ge ve eğitim çalışmalarına ağırlık verecek.

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği Başkanı Şamil Özoğul, BEBKA desteğiyle yaşama geçirdikleri Tersine Mühendislik Merkezi (TMM) ve Ortak Analiz ve Simülasyon Merkezi’ni (ASOM), UKUB Teknoloji ve Eğitim Merkezi (UKEM) adıyla Küçük Sanayi Sitesi’ndeki yeni yerlerinde devam ettireceklerini söyledi. Özoğul, "TMM ve ASOM’un yanına şimdi de UKEM’i ekleyeceğiz. Yeni yerimize taşınmamızdaki en önemli amacımız, sanayi ile iç içe olmak ve UKUB’un üyelerine ve sektöre sağladığı hizmet verimliliğini artırmak. Teknoloji ve eğitim merkezinde faaliyete geçireceğimiz UKEM için torna, CNC freze ve elektro erozyon EDM tezgâhı aldık." dedi.

UKEM KISA SÜREDE HİZMETE BAŞLAYACAK

TMM ve ASOM birimlerinin hizmet vermeye başladığını, UKEM’in de en kısa sürede faaliyete başlayacağını kaydeden Özoğul, ortalama 20 kişilik eğitim salonunda, temel seviyede kalıpçılık eğitimi verileceğini bildirdi.

Bunun için makine, donanım ve yazılım alımlarının hızla devam ettiğini söyleyen Özoğul, proje kapsamında öğrenci, üyeler ve sektöre hem makine hem de kalıpçılık, tasarım analiz, ölçme, doğrulama ve proje yönetimi konularında eğitim sunulacağını belirtti. Sektörün gelişimi için üye eğitimlerine de önem verdiklerinin altını çizen Başkan Özoğul, TMM, ASOM ve UKEM’in dışında, Yalova’daki Kalıpçılar Vadisi OSB içinde kurulacak Teknoloji Ar-Ge Merkezi’nde de yer alacak Kalıp Deneme Birimi, Teknoloji İmalat Birimi, Metroloji ve Kalibrasyon Birimi’nin kuruluş çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar