Ukrayna’ya 11 milyar Euro yardımda bulunacak!

Avrupa Birliği Komisyonu, Ukrayna’ya 11 milyar Euro tutarında yardımda bulunacağını açıklarken, 18 Ukrayna vatandaşının Avrupa'daki banka hesaplarının dondurulmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna’ya 11 milyar Euro yardımda bulunacak!

Alman televizyon kanalları Ukrayna’daki gelişmelere geniş yer ayırmayı sürdürürken Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’nun, Brüksel'de yaptığı açıklamaya geniş yer verdi. Barroso, AB Komisyonu'nun Ukrayna'ya 11 milyar Euroluk yardım yapacağını açıklarken bu paranın AB bütçesi ve Birliğin maiî organizasyonlarından sağlanacağını söyledi. Jose Manuel Barroso, yardımın bugün toplanacak Avrupa Birliği devlet ve hükümet başkanları zirvesine AB Komisyonu'nun bir katkısı niteliğinde olduğunu açıkladı. 

AB Komisyonu Başkanı Barroso, Birliğin Ukrayna'ya ticari kolaylıklar ve doğal gaz tedariki konusunda yardımda bulunmaya hazır olduğunu bildirdi. Barroso, Ukrayna'nın yeni yönetiminin tüm ülkeyi temsil edeceğini ve ülkede reformlar yapacağından hareket ettiklerini belirtti.

AB Komisyonu ayrıca Kiev'deki gösteriler sırasında uygulanan şiddet ve insan hakları ihlallerinden sorumlu tuttuğu 8 Ukrayna vatandaşının banka hesaplarını dondurmaya karar verdi.

Yorumlar