UİB ‘e-Dış Ticaret ve Uygulamaları’ semineri düzenledi

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), ‘e-Dış Ticaret ve Uygulamaları’ semineri düzenledi. Çok sayıda katılımcıyla gerçekleştirilen eğitimde, internet ekonomisi, e-ticaret modelleri, Türkiye ve dünyada e-ticaret ve pazar araştırması...

Google Haberlere Abone ol
UİB ‘e-Dış Ticaret ve Uygulamaları’ semineri düzenledi

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), ‘e-Dış Ticaret ve Uygulamaları’ semineri düzenledi. Çok sayıda katılımcıyla gerçekleştirilen eğitimde, internet ekonomisi, e-ticaret modelleri, Türkiye ve dünyada e-ticaret ve pazar araştırması gibi konular ele alındı.

Sarpaş Grup eğitmenlerinden Halil Şentürk’ün verdiği eğitime, UİB’e bağlı ihracatçı firmaların temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. UİB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde, elektronik ticaretin son yıllarda aldığı yol tartışıldı. Halil Şentürk, katılımcılara Türkiye ve dünyada e-ticaretin ulaştığı nokta, elektronik ticarette dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi.

E-ticaretin son yıllarda çok yol kat ettiğini söyleyen Şentürk, “Elektronik ticaret, 21. yüzyılda dünya ekonomilerini şekillendiren temel bir etken olarak karşımıza çıkıyor. Bilgisayar ve bilişim hizmetlerinin gelişimi, piyasaların liberalizasyonu ve globalleşme ile birlikte elektronik ticaret de her gün daha önemli bir hale geliyor. Bütün şirketler sanal ortamdaki ticaret hacminin hızla büyümesi karşısında bu yönde bir değişime ayak uydurmaya çalışıyorlar.” diye konuştu.

Günümüz ekonomisinde rekabet edebilmek için iletişim ve bilgi teknolojilerinin mutlaka kullanılması gerektiğine dikkat çeken Şentürk, “Yapılan araştırmalara göre, iletişim ve bilgi teknolojilerini ticarette yoğun olarak kullanan kesimler, uluslararası pazarda da rekabet üstünlüğünü ellerinde bulunduruyorlar.” dedi.

UİB eğitim seminerleri 17 Eylül tarihinde UİB hizmet binasında verilecek 'Dış Ticaret Muhasebesi ve Uygulamaları' konusuyla devam edecek. CİHAN

Yorumlar