UİB ‘dış pazarlarda müşteri bulma teknikleri’ semineri düzenledi

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), ‘Dış Pazarlarda Müşteri Bulma Teknikleri” semineri düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
UİB ‘dış pazarlarda müşteri bulma teknikleri’ semineri düzenledi

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), ‘Dış Pazarlarda Müşteri Bulma Teknikleri” semineri düzenledi. UİB Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitime, UİB’e bağlı ihracatçı firmaların temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Sarpaş Grubu Eğitmeni Halil Şentürk tarafından verilen eğitimde katılımcılar, dış pazarlarda müşteri bulmaya yönelik bilgi edindi.

Dış ticaret sürecinde son yıllarda yaşanan gelişmelerin, firmaların müşteri ilişkilerinden operasyonel yöntemlere kadar tüm aşamalarda verimli ve etkin bir dış ticaret yönetimi oluşturmasını gerekliliğini ifade eden Şentürk, “Firmaların, katma değeri en yüksek karları elde edebilecekleri pazarları ve bu pazarlardaki potansiyel alıcı firmaların tespiti konusunda bilgi düzeylerini artırması önemlidir.” dedi.

Hedef pazarlara ulaşabilmek için firmaların elindeki ürüne olan talebi mutlaka incelemesi gerektiğine dikkat çeken Şentürk, “Hedefte olan pazarın iyi araştırılması ve sizin elinizdeki ürünün o pazardaki muadillerinin toplam tüketiminin hesaplanması gerekir. Bunun yanı sıra benzer ürünlerin ne kadar sayıda ithal edildiği de önemli bir unsurdur.” diye konuştu.

Ulaşılmak istenen pazardaki yerel ve ulusal rekabetin çok iyi analiz edilmesi gerektiğini vurgulayan Şentürk, “Pazarda bulunan rakiplerin pazar payına bakıldıktan sonra, her bir pazarda ürününüzün kullanımını nelerin etkilediğinin de belirlenmesi, oluşacak riskleri ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar